U Beogradu možete kupiti stan za manje od 100.000 evra: Evo u kojim delovima grada se najviše prodaju nekretnine!

31.05.2024

22:02

0

Može li višečlana porodica da nađe nekretninu po svojoj meri, sobu za svakog člana ili je ovo vreme za samce u garsonjerama, saznajemo od Ivane Jevtić, agenta nekretnina u Beogradu

U Beogradu možete kupiti stan za manje od 100.000 evra: Evo u kojim delovima grada se najviše prodaju nekretnine!
Copyright Profimedia

Plaćanje kirije u nedogled ili podizanje kredita, pa otplaćivanje istog bankama radi kupovine stana? Pitanje je koje muči mnoge sa nerešenim stambenim pitanjem u Beogradu i dom iznajmljuju od stanodavaca.

Neizostavna neizvesnost tera podstanare da gledaju stanove na oglasima, neretko i na periferiji grada nadajući se da će naći dom, koji nudi komociju za razumnu cenu, što mnogima ne polazi za rukom te od ove ideje odustaju kada vide cene nekretnina na tržištu, kako "divljaju" već duži vremenski period.

Može li višečlana porodica da nađe nekretninu po svojoj meri, sobu za svakog člana ili je ovo vreme za samce u garsonjerama, saznajemo od Ivane Jevtić, agenta nekretnina u Beogradu.

"U Beogradu možete pronaći stanove koji koštaju manje od 100.000 evra. Cene stanova u Beogradu variraju u zavisnosti od lokacije, veličine, starosti zgrade, stanja stana i drugih faktora. Ponuda stanova u ovom cenovnom rangu je najzastupljenija u Zemunu, Batajnici, Ledinama, Kaluđerici, Zvezdari, Miljakovcu, Mirijevu. Kvadrature stanova su uglavnom oko 50m2, dok se starija gradnja može naći i u ostalim delovima grada, ali se karakteristike razlikuju od stana do stana i obično su u pitanju jednosobni ili dvosobni stanovi", ističe ona.

Profimedia
 

Na pitanje da li takvim stanovima treba renoviranje, te je zato njihova cena "prihvatljiva" Jevtić navodi sledeće:

"Gorepomenute lokacije nude veći izbor novogradnje, jer su u pitanju novi kompleksi zgrada, koji su sada i najpopularniji, kada je u pitanju prodaja stanova u Beogradu. Svakako, postoje i stanovi u starogradnji koji ne zahtevaju renoviranje, ali izbor takvih stanova nije velik", objašnjava i napominje da cena zavisi od lokacije, ali da ukoliko upoređujemo stanove na istoj lokaciji, starogradnja biva jeftinija.

Agent ističe da na cenu stana utiče i to da li se on nalazi na potkrovlju ili u prizemlju zgrade.

"Prizemlje je uglavnom jeftinije zbog različitih faktora, kako zbog privatnosti i sigurnosti, tako i zbog količine svetlosti koja može biti ograničena kod stanova koji se nalaze u prizemlju".

Kada je u pitanju iznajmljivanje, da li se više traže manji ili veći stanovi?

"Tražnja za stanovima za iznajmljivanje može varirati u zavisnosti od različitih faktora, uključujući lokaciju, ciljnu populaciju, trenutne trendove i druge faktore, uglavnom postoji veća tendencija za potražnjom manjih stanova, a glavni razlog toga jeste visoka cena stanova za iznajmljivanje", zaključuje Ivana Jevtić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Mondo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike