Guvernerka Tabaković: Digitalizacija u oblasti finansijskih usluga - razvojna šansa Srbije

17.12.2020

16:47 >> 16:51

0

Autor: S. G.

Guvernerka NBS na ceremoniji otvaranja 17. Kineskog međunarodnog finansijskog foruma u Šangaju

Guvernerka Tabaković: Digitalizacija u oblasti finansijskih usluga - razvojna šansa Srbije
Promo/Narodna banka Srbije

Srbija je prepoznala digitalizaciju kao razvojnu šansu, i danas korisnici finansijskih usluga u Republici Srbiji među prvima u Evropi mogu da zaključuju finansijske ugovore na daljinu, uz punu transparentnost, sigurnost i zaštitu njihovih prava, istakla je guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković na ceremoniji otvaranja 17. Kineskog međunarodnog finansijskog foruma u Šangaju.

Pročitajte još

Tema ove konferencije bila je “Finansijske usluge u doba digitalne ekonomije”. Guvernerka je istakla da Srbija želi da gradi budućnost sa onima koji gledaju i vide daleko, s dokazanim prijateljima koji stvaraju budućnost za dobrobit ljudske civilizacije, koja jedino može da opstane i napreduje ako sarađuje, a Narodna Republika Kina je pouzdan partner na tom putu.

Kineski međunarodni finansijski forum predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u oblasti finansija u Kini i platformu za razmenu ideja i razvoj međunarodne saradnje, čiji su domaćini Međunarodna bankarska federacija, Kinesko udruženje banaka, Međunarodno udruženje tržišta kapitala i Kineske finansijske novosti.

Ovogodišnji Forum okupio je više od 300 istaknutih državnih zvaničnika Kine, predstavnika međunarodnih organizacija, bankarskih udruženja i brojnih kompanija iz oblasti finansija.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi