Osnivači Gugla prodali deonice za više od milijardu dolara!

01.08.2021

14:15 >> 14:19

0

Autor: Nikola A.

Alfabetove deonice su se ove godine dobro kotirale na berzama

Osnivači Gugla prodali deonice za više od milijardu dolara!
Copyright Foto: Profimedia

Osnivači Gugla i suvlasnici kompanije Alfabet Leri Pejdz i Sergej Brin su od maja ove godine prodali deonice vredne više od milijardu dolara.

Pejdz je prodao deonice vredne 462 miliona dolara, dok je Brin prodao deonice vredne 61 miliona dolara. Obojica su prodali akcije po unapred utvrđenom planu trgovanja. Poslednji put su prodavali 2017. godine kada je istekao poslednji plan trgovine, prenosi portal bankar.me.

Pročitajte još:

Alfabetove deonice su se ove godine dobro kotirale na berzama. Vrednost deonica klase A je porasla za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu te su nadmašile vrednost deonica Amazona i Epla. Iz kompanije su 29. jula saopštili da su imali velike prihode i zaradu u drugom kvartalu.

Pejdz je sa pozicije izvršnog direktora Alfabeta, u čijem je vlasništvu Gugl, odstupio krajem 2019. godine. Tada je za izvršnog direktora Gugla izabran Sundar Pičai. U isto vreme je Brin odstupio za pozicije direktora Alfabeta.

Pročitajte još:

Spomenuti dvojac je Gugl osnovao 1998. godine dok su ostali članovi uprave kompanije i imaju većinski udeo u vlasništvu kontrolišući 51 odsto deonica, piše CNBC.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike