"Duhovni opijum": Kina se povlači pred gejming industrijom

05.08.2021

09:31

0

Autor: A. B.

Dolaze velike promene na tržištu

"Duhovni opijum": Kina se povlači pred gejming industrijom
Pixabay

Kina bi trebalo da prestane da daje poreske olakšice kompanijama koje se bave onlajn video igricama, budući da su neke od njih u toj rastućoj industriji postale globalno uticajni igrači, objavio je danas državni list “Sekjuritis Tajms”.

Kineska industrija video igara postala je poslednjih dana tema kojom se bavilo više državnih medija, što izaziva zabrinutost investitora da bi ta industrija mogla da bude “sledeća na meti pekinških regulatora”.

Državni dnevni list Ekonomik Informejšen Dejli nazvao je u utorak onlajn video igre “duhovnim opijumom” u članku koji je postao viralan i koji je zbrisao 60 milijardi dolara vrednosti akcija gejming giganta Tencent Holdinga u jednom trenutku. Ova fraza je kasnije izbačena iz teksta.

Pixabay

Sekjuritis Tajms u svom današnjem članku nije prozvao nijednu kompaniju eksplicitno, napominje britanska agencija.

– Vlada ne bi trebalo više da daje potporu ovoj dekatnosti pošto se ova softverska industrija razvila i stekla komparativne prednosti – piše ovaj list.

Pročitajte još:

Dodaje da bi ta industrija trebalo da ima isti poreski tretman kao i druge, te da bi “gejming industrija trebalo da se u tom smislu psihološki pripremi” za promene.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti