Traži se savetnik za emitovanje i otkup državnih obveznica: Evo šta će biti njegova zaduženja

28.12.2023

08:57

0

Dokumentacija o nabavci je dostupna uz besplatan, neograničen i nesmetan direktan pristup na portalu javnih nabavki na kojem se i podnose prijave

Traži se savetnik za emitovanje i otkup državnih obveznica: Evo šta će biti njegova zaduženja
Ilustracija - Copyright Opština Ruma

Uprava za javni dug raspisala je javni poziv za izbor savetnika za pravno savetovanje i zastupanje u vezi sa emitovanjem i otkupom obveznica Republike Srbije na međunarodnom finansijskom tržištu.

Tender je otvoren do podneva 31. januara 2024, a Uprava se nije opredelila za princip kvaliteta, koji će od 1. januara važiti za javne nabavke, već je kao kriterijum za dodelu ugovora naveden dosadašnji princip (niže) cene.

U tehničkoj specifikaciji posla je navedeno da je pravni savetnik dužan da pruža usluge savetovanja u vezi uslova ugovora o angažovanju koji će biti zaključen između Srbije i finansijskih savetnika zaduženih za emisiju novih i otkup postojećih obveznica na međunarodnom finansijskom tržištu, kao i pomoć sa listiranjem obveznica i pregovaranjem vezano za uslove i vrste obveznica.

Savetnik će biti dužan i da pruža pomoć u pripremanju i realizaciji emisija obveznica na međunarodnom tržištu, ali i da održava veze sa predstavnicima Ministarstva finansija kako bi blagovremeno obezbeđivale potrebne saglasnosti od strane državnih institucija i ispunjavali ostali uslovi koje traže finansijski savetnici.

Dokumentacija o nabavci je dostupna uz besplatan, neograničen i nesmetan direktan pristup na portalu javnih nabavki na kojem se i podnose prijave.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike