Kriptovalute sve traženije: Obim trgovanja na Koinbejzu porastao više od trećine

11.08.2021

07:32

0

Obim trgovanja povećan za 38 odsto ali ne na račun famoznog bitkoina

Kriptovalute sve traženije: Obim trgovanja na Koinbejzu porastao više od trećine
Copyright Foto:Pixabay/WorldSpectrum

Profit američke berze kriptovaluta Koinbejz (Coinbase) nadmašio je tržišne procene u drugom kvartalu 2021, podstaknut skokom obima trgovanja od skoro 38 posto u odnosu na prethodna tri meseca

U tromesečju završenom 30. juna, obim trgovanja na Koinbejzu je porastao na 462 milijarde dolara sa 335 milijardi dolara u prvom kvartalu.

I platforma “leluja”

Koinbejz, jedna od najvećih svetskih berzi kriptovaluta, debitovala je u aprilu na Njujorškoj berzi putem direktnog listiranja. Poput rednsoti kriptoivaluta, i njena vresnot na berzi je nestabilna i sa početnih 342 dolara po akciji, pala je na 220, da bi se ovih dana kretala na nivou od oko 280 dolara.

Najpopularnija digitalna valuta, bitkoin, je u ukupnom obimu trgovanja kriptovalutama na ovoj platformi imala udeo od 24 posto u periodu april – jun, u poređenju sa 39 procenata zabeleženih u prva tri meseca ove godine, prenosi Rojters.

Na prilagođenoj osnovi, ova kripto berza je zaradila 3,45 dolara po akciji, dok su analitičari očekivali profit od 2,33 dolara po akciji, prema podacima Sistema prognoza institucionalnih brokera (IBES) kompanije “Refinitiv”.

Koinbejz, međutim, očekuje da će obim trgovanja u tekućem tromesečju biti manji nego u drugom kvartalu, budući da je trgovanje u avgustu, iako nešto bolje u odnosu na jul, opalo u poređenju sa istim mesecom lani.

Pročitajte još:

Ova berza planira da poveća broj kriptovaluta kojima se trguje na njenoj platformi, a glavni izvršni direktor Brajan Armstrong kaže da želi da Koinbejz postane “Amazon digitalne imovine” i da listira svaku legalnu digitalnu valutu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike