Električar otkrio tajnu! Isključite ovaj mali kućni uređaj preko noći i račun za struju će se prepoloviti

29.11.2023

21:29

5

Kada razmišljate o stvarima koje troše puno električne energije u vašem domu, verovatno vam ne pada na pamet mali usmerivač

Električar otkrio tajnu! Isključite ovaj mali kućni uređaj preko noći i račun za struju će se prepoloviti
Računi - Copyright 24sedam/Georgi Mitev Šantek Profimedia Ilustracija

Kad je reč o plaćanju računa, onaj za struju uvek je najveći i najzabrinjavajući, a mnogi se kunu kako ih uvek iznenadi cifra koju vide na računu. No, mnogi se isto tako kunu da ako imate enormnu potrošnju, možete ostvariti i velike uštede. Na razne načine.

Kada razmišljate o stvarima koje troše puno električne energije u vašem domu, verovatno vam ne pada na pamet mali usmerivač za spajanje na internet. Ali ako ga ostavite uključenog ceo dan, trošiće znatno više električne energije, piše Krstarica.

Stoga bi trebalo da obratite pažnju na energetsku efikasan ruter pre nego što ga kupite i pobrinite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stand-by modu.

Pixabay
 

Nemačka savezna agencija za zaštitu okoliša (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako ruter ne može da se isključi jer koristi i telefonsku liniju. Ako je to slučaj, savet je da nabavite ruter koji ima mogućnost barem isključivanja Wi-Fi-ja kada nije u upotrebi.

Internet ruter ne troši više struje od hladnjaka ili drugih uređaja, ali opet bi ga bilo poželjno isključiti kada nije u upotrebi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike