Spremite se za vaučere: Od Nove godine nova tura za domaće turiste

20.11.2023

10:16

1

Autor: R.B.

U januaru bi trebalo da počne novi ciklus podele vaučera za odmor na nekoj od brojnih domaćih destinacija

Spremite se za vaučere: Od Nove godine nova tura za domaće turiste
Copyright Profimedia/Pixabay

I u 2024. godini nastaviće se akcija subvencionisanja domaće turističke potrošnje i najavljeno je da će biti podeljeno novih 500.000 vaučera za odmor u Srbiji već u januaru.

Kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, od prethodne ture, u ciklusu koji je imao dva dodatka tokom godine, ostalo je neiskorišćenih 40.000 vaučera i rok za njihovu upotrebu će biti produžen.

Vučić je pozvao Vladu i resorno ministarstvo da nađe način kako da se akcija iz 2023. prolongira.

Vrednost vaučera za odmor ove godine je iznosila 5.000 dinara, i u tom iznosu se subvencionisalo korišćenje usluga smeštaja u, na konkursu prijavljenim, ugostiteljskim objektima u Srbiji.

Korišćenje vaučera je imalo neka ograničenja, poput toga da se može koristiti isključivo u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta (i izvan mesta studiranja), da je za odmor od najmanje pet noćenja i sl.

Kako da iskoristite vaučer

Oni koji bi da iskoriste preostale vaučere iz 2023. trebalo bi da znaju da se prijava za dobijanje podnosi lično na šalterima „Pošte Srbije“ i tom prilikom stavlja se na uvid potrebna dokumentacija.

Po odobrenju, vaučer se dobija poštom na kućnu adresu.

Obrazac za prijavu se može naći na sajtu „Pošte“, pokazuje se lična karta ili pasoš, potvrda o prethodnoj rezervaciji u određenom objektu i sa navedenim trajanjem.

Penzioneri prilažu i original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju, koji se daju na uvid, a zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara (što je limit da bi se dobio vaučer), mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava.

Studenti su dužni da pokažu original potvrde o statusu studenta, a stariji od 65 godina koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu „Pošte Srbije“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike