Sutra počinje prijavljivanje za studentsku karticu: Ministar pozvao akademce da se prijave

12.11.2023

11:19

0

Moći će da plaćaju u bilo kojoj prodavnici, institucijama, osiguravajućim društvima, avio-kompanijama

Sutra počinje prijavljivanje za studentsku karticu: Ministar pozvao akademce da se prijave
Copyright TV Prva

Ministar finansija Siniša Mali pozvao je sve studente da se od sutra prijave za studentsku karticu koja im nudi niz pogodnosti.

"Sutra kreću prijave za studentske kartice. Ova kartica biće i platna kartica, potpuno besplatno će se otvoriti račun, održavanje je besplatno, a 240.000 studenata u Srbiji ima pravo na nju. U pregovorima smo sa velikim brojem kompanijama, Er Srbija daje 10 odsto na avionske karte, Srbija voz 20 odsto na putovanje vozom, knjižare, osiguravajuća društva i za razliku od nekih kartica koje sada postoje, ona će se odnositi na sve univerzitete pa i privatne. Sjajna stvar, ulažemo u obrazovanje, ovo je mali znak pažnje. Studentima znači svaki dinar, da negde uštede, da im neko posvećuje brigu i pažnju. Podsećam i na penzionersku karticu", rekao je Siniša Mali.

Stipendije će biti uplaćivane na ovu karticu, između ostalog.

-Moći će da plaćaju u bilo kojoj prodavnici, institucijama, osiguravajućim društvima, avio-kompanijama. Domska kartica je koštala 2.500 dinara plus godišnja obnova 1.000 dinara, ova je besplatna, napomenuo je ministar. 

Podsetimo, prijavljivanje mladih za učešće u programu "Moja prva plata" takođe počinje sutra i trajaće do 6. decembra, objavila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike