Republički geodetski zavod: Građani besplatno mogu ispraviti tehničke greške u katastru

11.11.2023

13:09

0

Naglašava se da su obe opcije potpuno besplatne i ne zahtevaju angažman advokata ili geodetske organizacije i u skladu su sa zakonskim regulativama

Republički geodetski zavod: Građani besplatno mogu ispraviti tehničke greške u katastru
RGZ 1 - Copyright Pres služba RGZ-a

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da građani ukoliko primete tehničku grešku u katastru nastalu prekucavanjem, mogu da reaguju odmah i besplatno je otklone.


Kako se navodi, ukoliko se greška otkrije u roku od osam dana od njenog nastanka građani mogu da podnesu žalbu i greška se odmah u samoj službi ispravlja, dok se za greške koje se primete nakon dužeg vremenskog perioda, podnese zahtevi za ispravku putem elektronske usluge ePrimedbe na sajtu RGZ.

Naglašava se da su obe opcije potpuno besplatne i ne zahtevaju angažman advokata ili geodetske organizacije i u skladu su sa zakonskim regulativama.

"Ovo je besplatan, transparentan i efikasan proces koji omogućava građanima da ostvare svoja prava izuzetno brzo, odnosno da reše svoje administrativne probleme bez ikakvih troškova", navodi se.

RGZ ističe da su tehničke greške u katastru nastale prekucavanjem skoro pa nemoguće i na nivou su statističke greške, ali ukoliko se ipak pojave, građani imaju mogućnost da reaguju odmah nakon njihovog otkrivanja potpuno bespatno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike