Potrošen novac za subvencije za kupovinu električnih i hibridnih vozila

17.08.2021

11:22 >> 11:33

0

Ministarstvo zaštite životne sredine je obustavilo prijem zahteva

Potrošen novac za subvencije za kupovinu električnih i hibridnih vozila
Copyright Pixabay

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je da se prekida postupak dodele subvencija za kupovinu novih vozila koja imaju isključivo električni pogon jer je novac predviđen za ovu godinu potrošen.

Kako su naveli pre nekoliko dana na svojoj internet stranici, na osnovu člana 8 Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila koja imaju isključivo električni pogon, kao i vozila koja uz motor sa unutrašnjim sagorevanjem pokreće i električni pogon (hibridni pogon) izdaje obaveštenje.

– Obaveštavaju se zainteresovane strane da se prekida postupak dodele subvencija za kupovinu novih vozila koja imaju isključivo električni pogon, kao i vozila koja uz motor sa unutrašnjim sagorevanjem pokreće i električni pogon. Zaključno sa danom 13. avgust 2021. obustavlja se prijem zahteva za subvencionisanu kupovinu novih vozila i prekida se postupak dodele subvencija za 2021. godinu – ističe se na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine.

Takođe, dodaje se da je visina opredeljenih subvencija u tekućoj godini iskorišćena pre isteka kalendarske godine.

Pročitajte još

Podsetimo da je država davala do 250 evra za električne mopede i tricikle, a do 5.000 evra za potpuno električna putnička vozila do devet sedišta i laka teretna vozila. Za nov električni motocikl subvencija je iznosila 500 evra, a za hibridna putnička i laka teretna vozila koja imaju barem jedan električni motor u hibridnom sistemu 2.500 evra.

Sa nešto više para, odnosno 3.500 evra, subvencionisao se “plug-in” hibridni automobili. Najviše novca izdvajalo se za nabavku potpuno novih električnih automobila, čiji motor isklučivo koristi struju, čak 5.000 evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike