Fenomen u Sloveniji! Cene proizvoda u prodavnicama masovno padaju, nekima i do 50 odsto!

27.09.2023

21:00

0

Autor: M. Vu.

Analiza je obuhvatila šest trgovaca koji posluju u zemlji

Fenomen u Sloveniji! Cene proizvoda u prodavnicama masovno padaju, nekima i do 50 odsto!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nakon naglog rasta cena hrane u Sloveniji tokom prve polovine godine, časopis "24" izveštava da su trgovci u Sloveniji počeli masovno da snižavaju cene hrane, pri čemu su neki proizvodi doživeli pad cene i do 50 odsto.

Analiza je obuhvatila šest trgovaca koji posluju u zemlji, a iz Hofera stiže informacija da su naročito snižene cene mlečnih proizvoda, mesa, ribe, ulja, pirinča i testenina.

Slovenački Spar potvrđuje da je snizio cene čak 1.400 proizvoda, sa prosečnim popustom od 11 odsto, dok su neki artikli sniženi i za 40 do 50 odsto, kao što su svinjski odresci i suncokretovo ulje.

Merkator je takođe krenuo sa snižavanjem otkupnih cena za određene kategorije proizvoda poput mlečnih proizvoda, ulja, brašna i svežeg mesa. Međutim, Tuš upozorava da uprkos sniženjima, neki proizvođači najavljuju nova poskupljenja.

Pixabay
 

Novinari Žurnala24 su proverili cene pojedinih kategorija proizvoda i zaključili da je mleko, koje je pre leta koštalo od 1,09 do 1,25 evra po litru, sada dostupno po ceni od 0,79 do 1,09 evra. Cena maslaca je takođe značajno pala, a gauda i jogurt su postali pristupačniji u većem broju prodavnica.

Suncokretovo ulje, koje ranije nije imalo ograničenja u ceni, sada se može naći u rasponu od 1,29 do 2,99 evra po litru, dok je ograničena cena u Hrvatskoj 1,72 evra po litru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike