Mali: Imamo pare za obnovu porušenog u nevremenu

11.08.2023

14:11

0

Kreditnih linija ima za vanredne okolnosti i bespovratna novčana pomoć biće isplaćena za saniranje štete u oko 11.000 domaćinstava, kaže ministar finansija Siniša Mali

Mali: Imamo pare za obnovu porušenog u nevremenu
Ilustracija - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Vlada Srbije usvojila je početkom avgusta uredbe o utvrđivanju Državnog programa pomoći i obnove porušenih i oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva jakog olujnog vetra, grada i kiše u julu ove godine, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali.

- Ovim uredbama se obezbeđuje bespovratna novčana pomoć građanima za saniranje štete u oko 11.000 domaćinstava u Srbiji, i to što pre. Jer, država ni ovog puta kada je naša zemlja pretrpela posledice nekoliko razornih nevremena, ne ostavlja svoje građane na čekanju, u neizvesnosti, bez pomoći - objavio je Mali na svom Fejsbuk nalogu.

On je rekao da potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić u svojim izjavama zaboravlja da postoje kreditne linije namenjene za hitno reagovanje u vanrednim situacijama i u situacijama elementarnih nepogoda, kako bi se što pre delovalo i pomoglo građanima.

- Dakle, država je uvek spremna da finansijski reaguje kada je to potrebno i kada postoje vanredne situacije. Tu je da pomogne i podrži svoje građane, što je više puta do sada i dokazano. Jasno je da ne postoji nikakav novi kredit, jer je sporazum sa Svetskom bankom postignut još 2017. godine, sa mogućnošću odloženog povlačenja sredstava - rekao je Mali.

On je podvukao da Srbija nema nikakav problem sa likvidnošću, već samo odgovorno upravlja javnim finansijama.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike