Imate pitanja o jednokratnoj pomoći od 10.000 dinara? Pitajte ministra

18.06.2023

13:09 >> 14:16

1

Autor: J. S. J.

Cilj ove komunikacije jeste da se na što detaljniji i precizniji način reše sve nedoumice građana

Imate pitanja o jednokratnoj pomoći od 10.000 dinara? Pitajte ministra
Ministar finansija Siniša Mali - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali najavio je danas na svom instagram profilu da će u okviru rubrike "Pitajte potpredsednika Vlade" odgovarati na pitanja građana u vezi sa prijavom majki za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, ali i o drugim ekonomskim merama koje je nedavno najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Građani mogu da postavljaju pitanja putem ankete koja je već postavljena na instagram storiju na profilu Siniše Malog, a ministar će odgovore postavljati tokom sutrašnjeg dana.

printscreen/Instagram/mali_sinisa
 

 

Podsećamo, Mali je pre dve godine na svom instagram profilu uveo pomenutu rubriku, a do sada su bile obrađene teme koje se tiču e-fiskalizacije, e-faktura, paušalnog oporezivanja, jednokratne pomoći mladima kao i svim punoletnim gradjanima.

Kako je tada rekao, cilj ove komunikacije jeste da se na što detaljniji i precizniji način reše sve nedoumice građana.

printscreen/Instagram/mali_sinisa
 

 

Usvojeno pre tri dana, obuhvaćena i deca rođena 21.novembra 2006.

Vlada Srbije usvojila je pre tri dana Predlog zakona o privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć, a kojim se definiše pitanje isplate po 10.000 dinara za svako dete.

Ova novčana pomoć može se dobiti za svako dete koje je državljanin Republike Srbije, rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma.

To znači da su zakonskim predlogom obuhvaćena i deca koja sada imaju 16 godina, a koja prošle godine nisu ispunjavala uslove za pomoć mladima od 16 do 29 godina, jer su imala manje od 16 godina

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike