Nova pravila nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

19.09.2020

18:09 >> 19:18

0

Između ostalog, biće podeljeno 60 automobila fijat 500L, 10 stanova u naselju Zemunske kapije i dva u Beogradu na vodi

Nova pravila nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"
Copyright 24sedam/Georgi Mitev Šantek

Velika nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” uskoro se opet pokreće i imaće određena pravila. Kako je država odlučila da ovu popularnu igru na sreću opet pokrene, građani Srbije su veoma zainteresovani za nju. Između ostalog, biće podeljeno 60 automobila ‘fijat 500L’, 10 stanova u naselju Zemunske kapije i dva u Beogradu na vodi.

“Uzmi račun i pobedi” će imati niz pravila koje će morati da se ispoštuju kako se ne bi dogodilo da neko bude izvučen ali zbog neispunjenih kriterijuma da se nagrada poništi. Kako se to ne bi dogodilo, donosimo vam niz pravila:

* važiće računi od 1. septembra
* pravo učešća imaju sva punoletna lica s prebivalištem ili boravištem na teritoriji Srbije
* učesnici u nagradnoj igri neće plaćati poštansku uslugu prilikom slanja koverti
* biće dva kruga, a sve koverte prispele u prvom učestvovaće i u drugom krugu
* koverta treba da ima 10 fiskalnih računa
* minimalna vrednost svakog računa mora biti 100 dinara
*prvi krug biće završen do Nove godine

Podsetimo, nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” prvi put je bila organizovana u martu 2017. s nagradnim fondom vrednim 135 miliona dinara.

Nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” ima za cilj suzbijanje sive ekonomije i edukaciju građana o značaju izdavanja fiskalnih računa, a da se taj cilj i postiže, pokazuju i podaci Poreske uprave. Tako je, podsetimo, tokom trajanja prethodne nagradne igre uočena veća spremnost građana da ukažu na slučajeve poslovanja mimo propisa, budući da su samo u periodu od januara do aprila 2018. podneli 13 odsto više prijava nego u istom periodu 2017. i čak 55 odsto prijava više u odnosu na 2016.

Ministar finansija Mali apeluje na građane: Uzmite račun

l Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da startuje nagradna igra uz poruku da građani već sada mogu da skupljaju fiskalne račune.

– Pozivam ih da to čine u što većem broju, jer na taj način, s jedne strane, imaju šanse da osvoje vredne nagrade, a s druge strane doprinose smanjenju sive ekonomije. To znači da ćemo imati više sredstava za izgradnju bolnica, škola, auto-puteva, železnice. Dakle, pozivam sugrađane da pri svakoj kupovini traže fiskalni račun, ukoliko ga prethodno nisu dobili, jer na to imaju pravo. Želimo da na ovaj način upravo podignemo njihovu svest i da im ukažemo na važnost uzimanja fiskalnih isečaka, jer to znači i bolji kvalitet njihovog života – rekao je Mali.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike