Vesić: Srbiji ove godine 11.000 više dozvola za prevoz od Nemačke

15.03.2023

20:40

0

Kako je on istakao, Srbija želi da i na svojim drumovima ima kamione koji imaju motore Euro 6

Vesić: Srbiji ove godine 11.000 više dozvola za prevoz od Nemačke
Goran Vesić - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

U Beogradu je danas završeno dvodnevno zasedanje Mešovite radne grupe za drumski saobraćaj Srbije i Nemačke.

- Srbija je veoma zadovoljna sastankom, jer smo za 2023. godinu dobili 11.000 više pojedinačnih dozvola nego što smo imali za ovu i prošlu godinu. To su dozvole koje mogu da koriste srpski autoprevoznici čija vozila imaju motor Euro 6 - rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Kako je istakao, Srbija želi da i na svojim drumovima ima kamione koji imaju motore Euro 6 i zato nismo ni želeli da tražimo povećanje broj dozvola za kamione koje imaju motore koji zagađuju životnu sredinu.

Profimedia
 

- Tako će srpski autoprevoznici imati ove godine 56.200 dozvola dok smo prošle godine imali 45.200 dozvola. Ovo je najveći broj dozvola koje je Srbija ikada dobila od Savezne Republike Nemačke - naglasio je Vesić.

- Mešovita komisija nije imala mandat da razmatra srpski zahtev da se dozvole za srpske kamiondžije ukine režim dozvola. To je odluka koja se donosi na političkom nivou i biće jedna od tema mojih razgovora kada budem posetio Berlin - kazao je ministar Vesić.

Delegaciju Srbije je predvodio moj pomoćnik za drumski saobraćaj Miroslav Alempić i Damir Ledenčan, načelnik odeljenja za drumski transport Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, naveo je Vesić.

Vesić se posebno zahvalio Privrednoj komori Srbije, njenom predsedniku Marku Čadežu i njegovom savetniku Davidu Piegackom na velikoj pomoći i zajedničkom radu.

- Takođe, želim da se zahvalim našim nemačkim partnerima na podršci i zato što Srbiju doživljavaju kao partnera u kreiranju zajedničke evropske budućnosti - rekao je ministar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike