Vučić: Do 2025. prosečna plata u Srbiji 1.000 evra

23.02.2023

13:31

0

Predsednik Srbije istakao je da to znači da će u Novom Sadu plata da ide na 1.300, a u Beogradu na 1.350 evra

Vučić: Do 2025. prosečna plata u Srbiji 1.000 evra
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će u 2025. godini prosečna plata u Srbiji biti 1.000 evra i dodao da ispunjeni ciljevi pokazuju između ostalog i poštovanje prema garađanima.

- Očekujem da u 2025. prosečna plata u celoj Srbiji bude 1.000 evra, što znači u Novom Sadu da ide na 1.300, u Beogradu na 1.350 evra. To očekujem već do kraja 2025. Očekujem za celu Srbiju toliku prosečnu platu. To smo rekli i u planu je 'Srbija 2025' - rekao je Vučić nakon otvaranja fabrike Kontinental u Novom Sadu, odgovarajući na pitanje novinara o rastu plata i kakva su mu očekivanja u budućnosti.

On je naglasio da će to postići i uspeti, kao i da nivo javnog duga neće ići iznad 60 odsto u odnosu na BDP.

- To je ispunjenje rezultata i obećanja i pokazivanje poštovanja prema građanima - naglasio je predsednik.

On je ocenio da Srbija ide napred, i dodao da nije zadovoljan infrastrukturom.

- Više radimo mi nego drugi ali i dalje nije dovoljno, mora enegičnije, snažnije brže, efikasnije - rekao je Vučić, i dodao da ga "ubiše" praznim pričama o tome kako nešto ne može.

I Japanci hoće u Novi Sad

Ocenio je da su ljudi koji ovde rade resurs Srbije.

- Naučili su kako se radi u najmoćnijim kompanijama, postali su odgovorni, ozbiljni, posvećeni, ne kažu da rade tri dana nedeljno pa da kukaju, već da rade pet dana, puno radno vreme na ozbiljan i odgovoran način, za vrlo pristojna primanja - kazao je predsednik.

To je budućnost Srbije, i to je ono što moramo da radimo, rekao je Vučić i dodao da ćemo se u maju, junu, ponovo radovati u Novom Sadu kada Japanci otvore kompaniju. Najavljujući planove za Novi Sad u narednom kraćem periodu, dodao je da se može očekivati da glavni grad Vojvidine bude proporcionalno bogatiji od Beograda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike