Doček Nove godine na planinama papren: I 1.000 evra noć, a uvek se najskuplji aranžmani prvi rasprodaju

25.12.2022

09:46

0

Na Divčibarama snega ima tek da se malo zabave najmlađi. Starije goste očekuje skok cena u privatnom smeštaju oko 40 posto, dok su hotelijeri podigli cene za petinu

Doček Nove godine na planinama papren: I 1.000 evra noć, a uvek se najskuplji aranžmani prvi rasprodaju
ilustracija - Copyright AP Photo/Evgeniy Maloletka

Novu 2023. godinu većina će dočekati u svom domu, ili uz muziku na gradskim trgovima. Ipak ima i onih koji su se opredelili za organizovani doček u hotelima i turističkim centrima po Srbiji.

Svake godine se prvo rasprodaju najskuplji aranžmani. Na Kopaoniku, na primer, predsednički apartman sa dočekom košta 1.000 evra. Na cene ne utiču samo smeštaj i svečani meni, već i izbor muzičkih zvezda koja će zabavljati goste.

Izostanak snega na Kopaoniku umanjio je interesovanje za novogodišnje aranžmane - mnogi su ga otkazali ili pomerili termin, objavio je portal RTS.

Svečana večera u restoranima i kafeima (u ovom turističkom centru) kreće se od 70 evra, bez pića, dok je u hotelima doček sa reprizom od 150 do 420 evra. Najskuplji je predsednički apartman, koji za najluđu noć košta vrtoglavih 1.000 evra. Ipak, većina građana će štedljivije dočekati Novu godinu.

Na Divčibarama snega ima tek da se malo zabave najmlađi. Starije goste očekuje skok cena u privatnom smeštaju oko 40 posto, dok su hotelijeri podigli cene za petinu.

-Imajući u vidu inflaciju i rast opštih troškova, bili smo prinuđeni da skromni procenat

povećamo cene naših usluga, ali naravno povećali smo i kvalitet usluge - kaže Filip Đoković, direktor hotela "Crni vrh" Divčibare.

Aleksandar Milovanović , menadžer hotela "Royal mountain" Divčibare ističe da se posle teškog perioda koji je prošao za sve hotelijere trude da budu i dalje pristupačni i da omoguće gostima da dođu i uživaju u lepotama Divčibara.

Na Divčibarama povoljnije nego na Zlatiboru

RINA
 

 

Međutim, uz mnoštvo sadržaja, u najposećenijem turističkom centru Zlatiboru dovršava se i novi kružni tok, kako bi se ubrzao protok saobraćaja u vreme praznika. I ove godine smeštaj je praktično već rasprodat, a ugostitelji pripreme privode kraju.

-Paket aranžman traje negde četiri dana i tri noći i cene su negde od nekih 250 evra, pa do 850 evra u zavisnosti od kategorije. Naravno, tu su i lokali u kojima se može dočekati Nova godina. Za doček Nove godine cene su negde od 30 eura, pa nadalje zavisi šta ulazi u ponudu", navodi Jovan Pavlović iz turističke organizacije Zlatibora.

Besplatan doček Nove godine obezbeđen je na Kraljevom trgu uz "Beogradski sindikat" i Danicu Crnogorčević, dok će repriza biti uz "Leksington bend" i Indiru Radić.

Mnogi će najluđe noći biti u nekom od evropskih gradova. Direktor JUTA  Aleksandar Seničić izjavio je pre nekolio dana da je vladalo veliko interesovanje za putovanja tokom praznika i da su skoro svi aranžmani rasprodati. Neki će Novu godinu dočekati u vikendicama, kućama koje su iznajmili specijalno za to veče. Cene iznajmljivanja nekretnina za 31. decembar su poprilične, pa tako "ekipa" iz džepa morati da da i 1.000 evra.


 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike