Zaključano 280 miliona evra: Još jedan problem sa likvidnošću na kripto berzi

17.12.2022

19:12

0

Autor: 24sedam

„Bitvavo“, holandska berza kriptovaluta, saopštila je da ima 280 miliona evra (296,30 miliona dolara) zaključanih u američkoj kompaniji

Zaključano 280 miliona evra: Još jedan problem sa likvidnošću na kripto berzi
Kripto valuta - Copyright Profimedia

„Bitvavo“, holandska berza kriptovaluta, saopštila je da ima 280 miliona evra (296,30 miliona dolara) zaključanih u američkoj kompaniji „Didžital karensi grup“ (DCG).


- DCG trenutno ima problema sa likvidnošću... Kao rezultat toga, DCG je obustavio otplate dok se ovo pitanje likvidnosti ne reši - saopštila je holandska firma na svom blogu.

DCG vodi nekoliko podružnica, uključujući glavnog zajmodavca kriptovaluta „Dženezis global kapital“, koji je zamrznuo povlačenje novca u novembru nakon kolapsa FTX-a.

 

 


„Bitvavo“ saopštava da očekuje da će novac biti nadoknađen tokom vremena i da ga ima dovoljno da „refundira sva zaključana sredstva u DCG“.

Rečeno je da klijenti ove kompanije nisu izloženi riziku da mogu da povuku sva svoja sredstva u bilo kom trenutku.

"Bitvavo" je registrovan u holandskoj centralnoj banci kao pružalac usluga digitalne imovine radi sprečavanja pranja novca na svojoj platformi, ali ne podleže prudencijalnom nadzoru ni centralne banke ni holandske Uprave za finansijska tržišta.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike