Počinje isplata pomoći od 500 evra: Nova podrška države

09.10.2020

13:05 >> 13:17

0

Počinje isplata pomoći od 500 evra: Nova podrška države
Copyright Profimedia

Komisija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija odobrila je subvencije za 314 hotelskih objekata, od ukupno 520 podnetih zahteva, u cilju podrške poslovanju u uslovima epidemije koronavirusa, izjavio je potpredsednik Vlade i resorni ministar Rasim Ljajić.

Prema njegovim rečima, za ovu namenu biće isplaćeno 1.241.746.099 dinara, odnosno 10.562.200 evra.

– Hotelima koji su ostvarili pravo na subvenciju biće uplaćeno 350 evra po individualnom ležaju i dodatnih 150 evra po sobi. Isplata bi mogla da počne već krajem sledeće sedmice – rekao je Ljajić za Tanjug.

On je naglasio da je sektor turizma jedini posebno tretiran u ovoj krizi, s obzirom na to da je najviše pogođen, a naročito hotelska industrija.

– Ova sredstva će svakako puno pomoći da se lakše prebrode ekonomske posledice izazvane epidemijom koronavirusa – dodao je Ljajić.

Pravo na korišćenje subvencija imali su kategorisani hoteli u 68 jedinica lokalne samouprave. Ovu mogućnost nisu mogli da ostvare objekti u planinskim i banjskim mestima, za koje se računa da su tokom letnjih meseci imali značajan broj domaćih gostiju, čime su delimično nadomestili gubitke zbog nedolaska stranih turista.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike