Inovacije pokreću nacije! Najveći izumi u istoriji postali su simbol zemlje u kojoj su nastali

01.12.2022

13:25

0

Autor: 24sedam

Ideja ove kampanje je da se predstave uslovi koji stoje na raspolaganju inovatorima u Srbiji na putu razvoja

Inovacije pokreću nacije! Najveći izumi u istoriji postali su simbol zemlje u kojoj su nastali
Ilustracija - Copyright Unsplash

Više od 42.000 kadrova u oblasti tehnologija i 3.000 novih diplomiranih inženjera svake godine, četiri naučno-tehnološka parka, 15 startap centara, 38 naučnih i 35 istraživačko-razvojnih instituta sa 12.000 istraživača, Centar za četvrtu industrijsku revoluciju, kao i BIO4 Kampus čija izgradnja počinje u 2023, ogromni su kapital kojim Srbija raspolaže i koji će biti predstavljen domaćoj i međunarodnoj zajednici u okviru kampanje "Inovacije pokreću nacije", u cilju razvoja domaćeg inovacionog ekosistema i privlačenja značajnih investicija u ovoj oblasti. 

Kampanja Inovacije pokreću nacije lansirana je u okviru Startech programa, projekta kompanije Philip Morris koji sprovodi NALED u saradnji s Vladom Srbije. Ideja kampanje je da se predstave uslovi koji stoje na raspolaganju inovatorima u Srbiji na putu razvoja i komercijalizacije njihovih ideja, poput poreskih olakšica, organizacija podrške i inovacione infrastrukture. 

Uz podsticajne mere, ključna tema za razvoj inovacija je saradnja, i kroz kampanju će biti pokrenut niz diskusija sa državom, korporacijom, startapima, naučnim institucijama i sagledanii najbolji mehanizmi da inovacije budu motor ekonomskog razvoja u našoj zemlji.

Početak kampanje ozvaničen je na panel diskusiji "Inovacije pokreću nacije: Po čemu se Srbija ističe", koja je održana u okviru Belgrade venture foruma. O iskustvima Izraela koji se proslavio kao "startap nacija" na panelu je govorila Meirav Harel, generalna direktorka izraelske kompanije MHfintech. 

Najveći izumi u istoriji postali su simbol zemlje u kojoj su nastali i pokretač ekonomskog napretka.  Ako inovacije pokreću nacije, važno je razumeti šta pokreće inovacije. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike