Siniša Mali se sastao sa ministrima finansija i turizma Saudijske Arabije: "Planiramo da potpišemo tri važna sporazuma"

30.11.2022

20:06

0

Ministar je rekao da je imao izuzetno konstruktivan razgovor o koracima koje treba zajedno da se urade kako bi se olakšalo poslovanje investitora u obe zemlјe

Siniša Mali se sastao sa ministrima finansija i turizma Saudijske Arabije: "Planiramo da potpišemo tri važna sporazuma"
Siniša Mali i Mohamed el Džadan - Copyright FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali nastavio je posetu Saudijskoj Arabiji sastancima sa ministrom finansija te zemlјe Mohamedom El Džadanom i ministrom turizma Ahmedom El Hatibom.

Mali je sa El Džadanom razgovarao o unapređenju saradnje i narednim koracima u olakšavanju poslovanja investitora, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ministar Mali je rekao da je imao izuzetno konstruktivan razgovor o koracima koje treba zajedno da se urade kako bi se olakšalo poslovanje investitora u obe zemlјe. Planira se da se sa tom zemlјom potpišu tri važna sporazuma - Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, Sporazum o saradnji u oblasti borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma i Sporazum o saradnji u oblasti carinskih politika kako bi se pojednostavile carinske procedure, istakao je Mali i dodao da postoji veliki potencijal za proširivanje ekonomske saradnje dve zemlјe.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA
Siniša Mali i Mohamed el Džadan

Mali se sastao i sa ministrom turizma El Hatibom, sa kojim je razgovarao o turizmu i investicijama kao stubovima međusobne saradnje dve zemlјe. Postoji mnogo prostora za dublјu saradnju, a jedna od tema su bile i mogućnosti za uspostavlјanje direktnog leta između dve zemlјe, što bi dodatno doprinelo razvoju turizma, rekao je ministar.

Mali je dodao da je od Saudijske Arabije zatražio podršku kada je reč o kandidaturi Srbije za održavanje specijalizovane izložbe Expo Belgrade 2027, istakavši da bi to bila velika šansa za Srbiju, ali i potvrda dobrih ekonomskih rezultata. Ministar će u Saudijskoj Arabiji prisustvovati i 22. Globalnom samitu Svetskog saveta za putovanja i turizam (World Travel & Tourism Council Global Summit). Tema ovogodišnjeg Globalnog samita je ''Travel for a better future''.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike