Važno obaveštenje za penzionere: Stižu veće penzije, ali i ova prevara!

22.11.2022

11:34

0

Isplata uvećanih novembarskih čekova počeće početkom decembra ove godine

Važno obaveštenje za penzionere: Stižu veće penzije, ali i ova prevara!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Povećanje penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za devet odsto, počev od novembra 2022. godine, odnosi se na sve korisnike penzija i ostalih prava.

Isplata uvećanih novembarskih čekova počeće početkom decembra 2022. godine i najstariji ne treba da podnose nikakve zahteve za povišicu, prenose Novosti.

- Kao što ni do sada, pri svakom prethodnom usklađivanju penzija i ostalih prava, nije bilo potrebno da se podnosi bilo kakav zahtev Fondu PIO da bi im se isplatio usklađeni iznos, tako je i sada, s obzirom na to da će se uvećanje penzija obračunati i isplatiti od strane Fonda u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja - ističu u PIO Fondu.

Oni skreću pažnju svim korisnicima, kako postojećim, tako i budućim, da bilo kakvo njihovo pozivanje od strane pojedinih advokata, udruženja, grupa građana da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, jeste direktno dovođenje u zabludu penzionera, čime rizikuju određene negativne posledice, za sebe i svoje naslednike.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike