Ako se radili u Austriji: Savetodavni dani o penzijama u Beogradu i Novom Sadu

28.03.2022

11:40

0

Autor: 24sedam

Oni kojima je potreban savet u vezi sa ostvarivanjem prava na penziju zarađenu u Austriji i Srbiji to mogu da urade 12. i 13. aprila, najavljeno iz Fonda PIO

Ako se radili u Austriji: Savetodavni dani o penzijama u Beogradu i Novom Sadu
Savetodavni dani-Austrija - Copyright Screenshot: Fond PIO

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Austriji i korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju, da iskorste međunarodni dani razgovora sa Austrijom.

Razgovori u vezi penzijskih pitanja održaće se 12. aprila 2022. godine u Novom Sadu, od 9 do 16.00 časova (prostorije Pokrajinskog fonda u Novom Sadu, Žitni trg 3) i 13. aprila 2022. godine u Beogradu, od 9 do 16.00 časova (prostorije Službe I Filijale za grad Beograd na Novom Beogradu, Bulevar umetnosti 10).

Na ovim razgovorima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i RF PIO Srbije pružiti besplatnu pravnu pomoć licima koja ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije.

Svi zainteresovani su u obavezi da prijave učešće i da zakažu termin dolaska na broj telefona 011/2030-745.

Prilikom dolaska trebalo bi da ponesu svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem i lična dokumenta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike