IFC imenovao novog potpredsednika za Evropu, Latinsku Ameriku i Karibe

01.07.2022

11:07

0

On će biti odgovoran za investicije IFC-a, savetodavni rad i donatorska partnerstva širom Evrope, Latinske Amerike i Kariba

IFC imenovao novog potpredsednika za Evropu, Latinsku Ameriku i Karibe
Copyright Profimedia

Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke, je danas objavila imenovanje Alfonsa Garsije Mora za novog potpredsednika za Evropu, Latinsku Ameriku i Karibe. U svojoj novoj ulozi, Garsija Mora će predvoditi operacije IFC-a u dva regiona, uključujući nadgledanje odgovora IFC-a na rat u Ukrajini i podsticanje rasta privatnog sektora kako bi se uhvatio u koštac sa glavnim razvojnim izazovima.

- S obzirom na tekuću KOVID-19 krizu i sada rat u Ukrajini, moramo da delujemo strateški kako bismo optimizovali naš razvojni uticaj u ova dva regiona. Radujem se što ću podržati vlade i privatni sektor u projektima sa velikim uticajem koji podstiču zeleni, inkluzivan i otporan oporavak i pomažu u rešavanju razvojnih izazova svakog regiona - istakao je Garsija Mora.

24sedam/Promo/IFC
Alfonso Garsija Mora

On će biti odgovoran za investicije IFC-a, savetodavni rad i donatorska partnerstva širom Evrope, Latinske Amerike i Kariba.

Garsija Mora je donedavno bio regionalni potpredsednik IFC-a za Aziju i Pacifik. Pre toga je bio direktor Svetske banke zadužen za različite regione, uključujući Evropu i Latinsku Ameriku, kao i globalni direktor za finansije, konkurentnost i inovacije.

Pre pridruživanja Grupaciji Svetske banke, Garsija Mora je bio partner-upravni direktor u španskoj finansijskoj konsultantskoj firmi Analistas Finansieros Internacionales. U tom svojstvu, radio je sa privatnim sektorom, regulatorima, vladama i institucijama za finansiranje razvoja u različitim zemljama.

Garsija Mora je doktorirao finansijsku ekonomiju na Universidad Autonoma de Madrid, Španija, i držao je predavanja i obimno objavljivao o pitanjima bankarstva i finansijskog sektora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike