Šta sve može jedan preduzetnik za 1 dinar?

06.05.2022

10:46

0

Najbolji i najmoderniji fiskalni uređaji mogu se nabaviti preko mts-a po simboličnoj ceni od 1 dinara

Šta sve može jedan preduzetnik za 1 dinar?
kasa - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kako bi ispunili obaveze iz Zakona o elektronskoj fiskalizaciji, trgovci i ugostitelji mogu da nabave kase “dugmetare” koje će postati zastarele za šest meseci, često ne primaju platne kartice i često se kvare, a još češće se na isporuku dugo čeka i ne bude ih na lageru. 

A isti ti trgovci i ugostitelji, kao i svi ostali preduzetnici koji su od 1. maja obuhvaćeni e- fiskalizacijom, mogu da nabave najbolje i najmodernije fiskalne uređaje po simboličnoj ceni od 1 dinara!

U želji da dodatno podrži proces elektronske fiskalizacije u Srbiji, kao i da preduzetnicima maksimalno olakša poslovanje, kompanija Telekom Srbija je preko svog “mts-a” spremila najpovoljniju ponudu svojim korisnicima, kako postojećim tako i novim.

Ova kompanija preduzetnicima, i to za svega 1 dinar, nudi uređaj koji funkcioniše po principu “all in one”, dakle u isto vreme obavlja funkciju i fiskalnog uređaja i POS terminala. Pritom, ne samo što je omogućen prihvat svih tipova platnih kartica, već korisnik može sam da odabere banku koju želi.

Takođe, sve ostalo u odnosu na stare prevaziđene “dugmetare” deluje kao spejs šatl! Korisniku je obezbeđen softver za fiskalizaciju, sim kartica sa 10GB internet saobraćaja, instalacija fiskalnog uređaja na licu mesta, podrška 365 dana u godini, plus održavanje, servis i zamena uređaja.

Rešen problem za e-fakture

Očekuje se da će kupci “dugmetara” imati ozbiljne probleme i sa elektronskim fakturisanjem, koje se za privatne firme delimično primenjuje od 1. maja, a od 1. januara 2023. postaje obavezno. Kod starih kasa dostupan je samo osnovni izveštaj o prodaji, i to na samoj kasi, a artikle mora da doda onaj ko je prodao softver. I to će sve dodatno da vam naplati.

S druge stane, “klaud” tehnologija kod modernih uređaja omogućava da s jednog mesta pratite rad svih kasa koje imate, da obavljate preglede, kontrole i izveštaje kakve hoćete ili da jednostavnim preuzimanjem “eksel” dokumenta sami proširujete listu artikala koje prodajete.

 

Dakle, bukvalno sve što ni u najluđim snovima ne postoji kod starih fiskalnih kasa.

Ugovorna obaveza traje 48 meseci, mesečna pretplata je 1.899 dinara, a fiskalni aparat ostaje u trajnom vlasništvu korisnika. Svaki preduzetnik koji želi da bez problema startuje sa e-fiskalizacijom, da mu poslovne aktivnosti idu glatko i koji zaista neće morati da pita mušterije “keš ili kartica”, ima jednostavno rešenje: trk do najbliže poslovnice “mts” ili poziv na broj 0800 123 123, kao i na sajtu ove kompanije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike