Nove cene naftnih derivata! Evro dizel i evro premijum BMB 95 poskupljuju za po sedam dinara

28.04.2022

17:14

0

Više veleprodajne cene derivata nafte

Nove cene naftnih derivata! Evro dizel i evro premijum BMB 95 poskupljuju za po sedam dinara
auto gas profimedia-0197010528_orig - Copyright 24sedam/Profimedia

Prosečna veleprodajna cena derivata Evro dizel i Evro premijum BMB 95 biće od sutra veća za sedam dinara, odlučila je danas Vlada Srbije Uredbom o ograničenju visine cena derivata nafte, a nova Uredba važiće do 31. maja.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava u obavezi su da nastave da isporučuju ove derivate utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava i posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara.

Vlada je donela i odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte sa 20 na 15 odsto od objavljenih usklađenih iznosa na derivate nafte - olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja, a imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu, kao i njenu tendeciju daljeg rasta, koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu i dopunjenu Uredbu o ograničavanju cene osnovnih životnih namirnica.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike