Po hitnom postupku: Dačić najavljuje rebalans budžeta za sledeću sedmicu

03.11.2020

10:36 >> 11:02

0

Predsednik Skupštine Srbije, Ivica Dačić, očekuje da će se sledeće sedmice u parlamentu raspravljati o rebalansu republičkog budžeta

Po hitnom postupku: Dačić najavljuje rebalans budžeta za sledeću sedmicu
Copyright Foto:24sedam/Goran Sivački

– Ukoliko Vlada ove nedelje utvrdi predlog izmena Zakona o budžetu za 2020. godinu, sa izmenama finansijskih planova Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, PIO i  NSZ – očekujemo da sledeće nedelje bude održana sednica Skupštine – rekao je Dačić novinarima u parlamentu nakon kolegijuma.

Dačić je istakao da su se na tom sastanku on i potpredsednici parlamenta i šefovi poslaničkih grupa dogovorili da svakog utorka u devet sati imaju redovne sednice kako bi se unapredio rad parlamenta.

Pročitajte još:

Stari zanati su moderni i traženi, samo da još dobijemo zanatlije

“Dobili su ponude osiguranja”: Ministarka ne najavljuje pare za turističke agencije

Poručio je da su se saglasili da neće donositi zakone po hitnom postupku, odnosno da će oni biti razmatrani i donošeni u redovnom postupku, osim ukoliko je interes države da se nešto hitno usvoji, ali to će, dodao je, biti izuzetak a ne pravilo.

Kako je objasnio, jedan od izuzetaka je i rebalans budžeta koji će biti donet po hitnom postupku kako bi državni organi mogli da funkcionišu.

Dogovoreno je i da će o svakom zakonu biti organizovano javno slušanje, a kada se bude raspravljalo o zakonu o budžetu ta tačka neće biti spojena sa drugim i vreme za raspravu biće duplirano.

Dačić je najavio da će se po tim pravilima raspravljati i o rebalansu budžeta.

Na pitanje kada očekuje izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kako bi se uvele dodatne mere ili propisale kazne za nepoštovanje već postojećih mera, Dačih je rekao da sledeće nedelje očekuje rebalans, a da od vlade yavisi da li će te izmene biti na dnevnom redu.

Za sada, kako kaže, postoji samo najava za rebalans budžeta 2020.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike