Ona je "kraljica mreža za upoznavanje" i najmlađa milijarderka na svetu

18.04.2022

18:20

0

Autor: 24sedam

Osnovala je popularnu aplikaciju za upoznavanje ali je nakon dve godine morala da napusti kompaniju jer je bila izložena seksualnom uznemiravanju kolege

Ona je "kraljica mreža za upoznavanje" i najmlađa milijarderka na svetu
profimedia-0427701807 - Copyright Profimedia

U 23. godini osnovala je jednu od najpopularnijih aplikacija za upoznavanje, Tinder, ali je posle skoro dve godine morala da napusti kompaniju jer je bila žrtva seksualnog uznemiravanja. Ipak, to je nije pokolebalo jer se ubrzo, sa nepunih 26 godina, vraća biznisu i osniva Bambl (Bumble), sličnu kompaniju, koja danas vredi čak 14 milijardi dolara.

Vitni Vulf Herd rođena je 1989. godine u Solt Lejk Sitiju. Ova Amerikanka upoznala je u 22. godini Šin Reda, i počela da radi sa njim i još troje drugih ljudi na pokretanju Tindera.

Napadi panike i zatvaranje u kuću

Upravo je ona odabrala ime Tinder, što znači "suv, zapaljiv materijal“. Taj naziv, kako je sama objašnjavala, asocira na prasak iskre. Tinder je uskoro postao globalni hit.

U međuvremenu, Vitni je započela ljubavnu vezu sa Džastinom Matinom, jednim od koosnivača Tindera. Ali, kada su raskinuli, krenuo je pakao... On je počeo da joj preti, da je kontroliše i stalno vređa. Zbog svega toga, Vitni je bila prinuđena da ode iz firme...

Ona je 2014. tužila kompaniju zbog seksualnog uzmemiravanja, nakon čega je dobijala pretnje silovanjem i smrću na društvenim mrežama. To je koštalo zdravlja jer je imala napade panike i nije smela da izađe iz svoje kuće.

Ipak, nije se predala. Njena reakcija na sve to bila je – stvaranje nove biznis ideje. Tako je krajem 2014. godine osnovala Bambl, aplikaciju za dejting (zabavljanje), na kojoj su žene te koje prave prvi korak.

Profimedia
 

Ova mreža 2019. postaje druga po redu među najpopularnijim aplikacijama za upoznavanje u SAD.

Pre godinu dana kompanija Bambl izašla je na berzu, a njena vrednost dostiže 14 miliajrdi dolara.

Sama stekla svoje bogatstvo

Vitni je danas poznata kao najmlađa žena koja je sama stekla svoje bogatstvo, odnosno nije nasledila ili dobila novac nakon razvoda, i svrstala se u red milijardera, preneo je Bi-Bi-Si.

Kako je izjavila jednom prilikom, "tajna uspešnih direktora je u tome da ne shvataju sebe preozbiljno".

Ova mlada žena istakla je da je važno pronaći balans između posla i privatnog života.

- Ključno je pronaći vreme za porodicu, makar to značilo da treba da uzmete slobodno popodne - rekla je ona.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike