Ilon Mask odustaje? Zasad ništa od ulaska u Upravni odbor Tvitera

11.04.2022

07:16

0

Izvršni direktor "Tesle" Ilon Mask, koji je nedavno kupio veliki udeo u Tviteru, odlučio je da se ne pridruži Upravnom odboru te kompanije

Ilon Mask odustaje? Zasad ništa od ulaska u Upravni odbor Tvitera
Ilon Mask - Copyright AP Photo/Susan Walsh

Ilon Mask nastavlja da drži Tviter zajednicu pod tenzijom. Posle velike kupovine akcija kompanije koja upravlja tom društvenom mrežom, a kojom je postao najveći pojedinačni vlasnik, i problema koje ima sa Komisijom za hartije od vrednosti jer to nije prijavio na vreme, Mask je napravio novi obrt. Odlučio je da ne uđe u Upravni odbor Tvitera.

- Ilonovo imenovanje u odbor trebalo je da bude ozvaničeno 9. aprila, ali je on istog jutra rekao da više ne namerava da se pridruži odbor. Verujem da je tako najbolje. Cenimo i uvek ćemo ceniti doprinos naših akcionara bez obzira da li su oni u našem odboru ili ne. Ilon je naš najveći akcionar i ostaćemo otvoreni za njegov doprinos - objavio je generalni direktor te društvene mreže Parag Agraval.

Maskova odluka dolazi otprilike nedelju dana nakon što je Tviter objavio u podnesku dostavljenom regulatoru da planira da imenuje generalnog direktora proizvođača e-automobila „Tesle“ i firme za istraživanje kosmosa „SpejsEksa“ u svoj Upravni odbor s mandatom koji bi se završio 2024. godine.

Mask je nakon kupovine devet odsto udela u Tviteru, dogovorio da ukupno ne kupuje više od 14,9 odsto akcija kompanije. Ali to je bio dogovor kada se smatralo da će ući u Upravni odbor, a sa Maskom se nikada ne zna.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike