Podrška vredna 20.000 evra: Uskoro Uredba o novoj pomoći države za građane!

16.02.2022

09:25

0

Autor: 24sedam

Ministar finansija Siniša Mali objavio detalje na svom Instagram profilu

Podrška vredna 20.000 evra: Uskoro Uredba o novoj pomoći države za građane!
mladi 100 evra novac - Copyright Pixabay

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa kolegama iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i kolegama iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sa kojima dogovara poslednje detalje Uredbe koja će uređivati pravo na novčana sredstva države pri kupovini stana ili izgradnji kuće, a po osnovu rođenja deteta.

Mali je to danas objavio na svom zvaničnom Instagram profilu.

- Želimo da napravimo takve kriterijume da što više građana može da ostvari ovo pravo, s obzirom na to da nam je važno da dalje podstičemo natalitet u našoj zemlji, i da mladi roditelji svoje porodice zasnivaju u Srbiji - istakao je ministar finansija.

Kako je dodao, "baš zato država želi da subvencioniše i kupovinu stana, ali i izgradnju kuća, u iznosu najviše do 20.000 evra".

- Ono što već propisuje Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom je da to pravo može ostvariti majka za dete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije, pod uslovom da prvi put stiče u svojinu nepokretnost na teritoriji Republike Srbije, te da se zahtev može podneti u roku od godinu dana od dana rođenja deteta - objasnio je Siniša Mali.

On je naglasio i da se očekuje da se u narednih 10 dana ova Uredba nađe na sednici Vlade Srbije, tako da će tada biti poznati svi detalji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike