Srpski kapital za rizort u Istri: Luksuzni hotel, vile i stanovi vredni 80 miliona evra

15.11.2020

16:18

0

To je najveća investicija u hrvatski turizam, jedna od retkih grinfild ulaganja

Srpski kapital za rizort u Istri: Luksuzni hotel, vile i stanovi vredni 80 miliona evra
Mirko Bozzato/from Pixabay

I dok se većina investitora u hrvatski turizam malo povukla zbog pandemije kovida-19 i poslovne neizvesnosti, u Savudriji niče novo luksuzno turističko naselje s hotelom, vredno oko 80 miliona evra, nedaleko od poznatog hotela “Kempinski” i obližnjeg golf-terena.

To je najveća investicija u hrvatski turizam, jedna od retkih grinfild ulaganja, preneo je hrvatski portal novac.hr.

Bez problema do dozvola

Reč je o novom rizortu “Petram”, čija je gradnja počela sredinom oktobra.

U projekt formalno investira kompanija “Čista voda projekt” iz Savudrije, a suinvestitor je Vojislav Gajić, koji je na čelu kompanije koja se bavi gradnjom i prodajom nekretnina u Novom Sadu pod nazivom “Aleksandar Gradnja”.

Njegova kompanija je u više od 25 godina poslovanja na tržištu Srbije poznata po gradnji stambenih i poslovnih prostora, a poslednji u nizu su projekti poput stambenih i poslovnih kompleksa Kapija Vračara u Beogradu, Taurunum u Zemunu, Aleksandar Bulevar Centar u Novom Sadu, te K district i The One u Beogradu.

Vojislav Gajić kaže da će ovaj rizort biti gotov za sezonu 2022. godine.

– Reč je o investiciji od oko 80 miliona evra, a svu dokumentaciju sa građevinskim dozvolama uspeli smo da rešimo za samo 10 meseci i to bez ikakvih problema – rekao je Gajić.

Pročitajte još: Ko plaća najskuplje gorivo u regionu, a koliko za “crno zlato” izdvajaju građani EU?

Pročitajte još: Njive u srednjem Banatu rasprodaju izvršitelji: Paprene cene hektara

Najduži infiniti bazen u Evropi

Na celom zemljištu prema ovom projektu, biće sagrađen apart-hotel sa 179 smeštajnih jedinica, 55 luksuznih vila, i tri stambene zgrade sa 18 stanova i to sve visoke kategorije sa četiri i pet zvezdica. Rizort će imati nešto manje od 1.000 kreveta.

Na krovu apart-hotela nalazi se najduži infiniti bazen na vrhu bilo koje zgrade u Evropi, ili drugi najduži na svetu, odmah iza infiniti bazena na hotelu “Marina bej” u Singapuru.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug