Top gir na farmi: Kako je Džeremi Klarkson „razbio“ BBC

22.10.2021

14:33

0

Autor: 24sedam

Osam epizoda serije „Klarksonova farma“ (Clarkson's farm) poznatog automobilskog TV voditelja uveliko nadmašile domete britanske nacionalne televizije u oblasti agrara

Top gir na farmi: Kako je Džeremi Klarkson „razbio“ BBC
klarkson - Copyright Screenshot/Youtube

Kako se popularizuje poljoprivreda i život na selu približava „širokim narodnim masama“ veoma je uspešno pokazala dokumentarna serija „Klarksonova farma“, u kojoj je glavni lik Džeremi Klarkson, poznat kao nekadašnji voditelj kultnog „Top gira“.

Klarkson je na svom imanju u Kocvoldu (Oksfordšir) kupio „lamborgini“ traktor i pokrenuo TV emisiju u kojoj se u rijaliti verziji prati život i rad na poljoprivrednom imanju.

Od muka s ovcama, do onlajn prodaje

Na posedu od 400 hektara, čiji je Klarkson vlasnik od 2008. godine, novopečeni farmer kupuje svu potrebnu poljoprivrednu mehanizaciju, pokušava da uvede inovacije, nabavlja stado ovaca, pokušava da proda svoje proizvode…

U serijalu Klarkson otkriva da je ovce teško teško kontrolisati, da ništa lakše nije ni prodati nešto preko društvenih mreža, kakve su sve muke gajiti pastrmke u ribnjaku, ili baviti se košnicama i pčelama.

Reakcije poljoprivrednika i to ne samo britanskih, na ovu emisiju su vrlo pozitivne. Jedan je uzgajivač ovaca izjavio kako je Klarkson ovom serijom za poljoprivrednike učinio više nego BBC-jev program „Život na selu“ (Countryfile) u 30 godina emitovanja.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike