Povećana premija za mleko sa sedam na 10 dinara po litru

18.09.2021

14:07

0

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ističe da će država za ovo povećanje na godišnjem nivou izdvojiti 25 miliona evra

Povećana premija za mleko sa sedam na 10 dinara po litru
Copyright RINA

Vlada Srbije je na sednici u petak donela i zvanično odluku da premije za mleko budu povećane sa sedam na 10 dinara po litru.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, rekao je za Politiku da će država za ovo povećanje na godišnjem nivou izdvojiti 25 miliona evra. Odluka će se primenjivati od 15. oktobra, kada treći kvartal dolazi na naplatu, i od tada će početi isplate, potvrdio je ministar.

Prema njegovim rečima, na sednici je usvojen i jedan novi zaključak u vezi s primenom mera u govedarstvu koje će smanjiti troškove proizvodnje.

Pročitajte još

Farmeri su proteklih dana najavljeno državno povećanje premija okarakterisali kao dobrodošlo. Oni ipak ističu da očekuju i da će otkupljivači, velike fabrike za preradu mleka, konačno podići otkupne cene koje nisu menjane već šest godina tako da one u proseku u Srbiji iznose oko 30 dinara, dok su troškovi proizvodnje 56, piše Politika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Politika

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike