Sve je uništeno za samo par minuta! Jako olujno nevreme pogodilo kragujevačka sela (FOTO)

07.06.2024

14:28

0

Odmah se formiraju komisije za procenu štete

Sve je uništeno za samo par minuta! Jako olujno nevreme pogodilo kragujevačka sela (FOTO)
Copyright RINA

Jako olujno nevreme praćeno gradom, vetrom i obilnom kišom pogodilo je veliki broj šumadijskih sela, a najveća šteta na poljoprivrednim kulturama pričinjena je u selima Jarušice, Čumić, Lužnice, Masloševo i Stragare. Velika šteta pričinjena je i na seoskim lokalnim putevima, a u nekoliko kuća je ušla i voda.

- Šteta je potpuna na voću koje sada pristiže na berbu, sve je desetkovano za samo par minuta. Velika šteta je i na žitaricama, pšenica, ječam i ovas su bili pred žetvom. Strašno je nevreme bilo, ni stariji ne pamte ovakvu apokalipsu - kažu meštani sela Stragari za RINU.

RINA
 

Prema najavama iz lokalne samouprave Grad Kragujevac će se potruditi da maksimalno izađe u susret poljoprivrednicima i tokom sutrašnjeg dana će biti formirane komisije koje će da urade procenu oštećenih kultura kako bi sagledali štetu. Svi koji su pretrpeli štetu potrebno je da sekretaru mesne zajednice prijave o kojim kulturama je reč i koja površina.

Tokom poslednjeg nevremena koje je zahvatilo Šumadiju protivgradna zaštita je juče dejstvovala i ispaljeno je 92 a samo na teritoriji Kragujevca 66 raketa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike