Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo: Izdvojeno 20 miliona dinara za programe zaštite od požara

30.03.2024

15:10

0

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi je 600.000 dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo: Izdvojeno 20 miliona dinara za programe zaštite od požara
Copyright Pixabay

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je konkurs za dodelu sredstava za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koji su značajni za zaštitu i spasavanje od požara u 2024, a koje realizuju udruženja.

Za ove aktivnosti predvođeno je ukupno 20 miliona dinara, a maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi je 600.000 dinara.

Podnosilac prijave, kako piše u konkursu, može podneti samo jednu prijavu.

Konkurs je otvoren do 19. aprila.

Kako se navodi, cilj konkursa je podizanje svesti građana o značaju aktivnosti dobrovoljnoih vatrogasnih društava, popularizacija dobrovoljnog vatrogastva kao i podizanje nivoa znanja i veština pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Bespovratna sredstava se dodeljuju za realizaciju programskih aktivnosti opremanja nadležnih službi opremom za gašenje poljskih požara na poljoprivrednom zemljištu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike