Neverovatan izum Čačana: Napravili automatizovanu sušaru koju već koriste voćari iz Osečine (FOTO)

21.03.2024

14:12

0

Inače, u ovoj čačanskoj kompaniji više od tri decenije proizvode se sušare za voćare iz čitave Srbije,ali i regiona

Neverovatan izum Čačana: Napravili automatizovanu sušaru koju već koriste voćari iz Osečine (FOTO)
Copyright RINA

Prodaja voća u sušenom umesto u svežem stanju način da je da voćari zaokruže proces proizvodnje i više zarade, a uz novi izum čačanskog preduzetnika Milivoja Trufunovića i njegovih saradnika, sada će im to biti još lakše.

Oni su osmislili i u rad pustili najmoderniju sušaru u Srbiji, a proizvođači šljive iz sela kod Osečine več započeli sušenje zamrznute šljive na ovaj način.

RINA
 

- Napravljena je potpuno automatizovana sušara koja omogućava odličan kvalitet suve šljive, zatim smanjenje ljudskog rada tri do četiri puta u odnosu na ranije sušare - kažu za RINU ispred kompanije Processing iz Čačka.

Novom tehnologijom stvaraju se mogućnosti za proširenje proizvodnje i asortimana sušenog voća, ali i svežeg.

- Pustili smo u rad sušaru kako bi je proverili, ona je predviđena ne samo za sušenje sveže, već i zaleđene šljive, zadržavajući prkolasan kvalitet. Benefite svakako imaju veći proizvođači odnosno prerađivači voća koji imaju problem sa nedostatkom radne snage i kojima će ova šušara i te kako olakšati proizvodnju - dodaju u čačanskoj kompaniji.

Inače, u ovoj čačanskoj kompaniji više od tri decenije proizvode se sušare za voćare iz čitave Srbije,ali i regiona.

- Nedavno je nekoliko sušara postavljeno u Severnoj Makedoniji i pokazale su se kao pun poslovni pogodak. Ovog vikenda slične će biti i u opštini Ljig jer oni koji su na vreme pronašli način kako da dodaju vrednost svome proizvodu, žele da budu spremni za predstojeći sezonu - dodaju iz ove čačanske kompanije.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike