Ministarstvo poljoprivrede zove udruženja da se prijave za sastanak

01.12.2023

09:05

0

Ministarstvo poljoprivrede dalo je uslove pod kojima bi trebalo da se udruženja prijave za sastanak sa Vladom

Ministarstvo poljoprivrede zove udruženja da se prijave za sastanak
Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je sva poljoprivredna udruženja koja su zainteresovana da učestvuju na sastanku sa predstavnicima Vlade Srbije na temu finansiranja poljoprivrede iz budžeta za 2024. godinu da se prijave za prisustvo na sastanku.

Kako se navodi, sva zainteresovana udruženja potrebno je da pošalju prijavu do 4. decembra 2023. godine do 12 časova na mejl adresu [email protected].

Dodaje se da prijava treba da sadrži detaljne podatke o udruženju, odnosno broj članova, spisak svih aktivnih članova na dan slanja (ime prezime i broj lične karte),  informacije o datumu osnivanja i dosadašnjim aktivnostima udruženja.  

Iz ministarstva naglašavaju da će udruženja biti naknadno obaveštena o datumu i terminu održavanja sastanka.

U sredu je održan prvi sastanak vladine Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robnog - tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima u kojoj su i predstavnici nekih poljoprivrednih udruženja koji su protestovala i blokirala puteve prethnodnih nedelja.

Ispred Inicijative za opstanak poljoprivrednika, Daniel Kovačić preneo je da su razgovarali o slobodnom tržištu u okviru robne berze, odnosno uvođenju terminske prodaje.

- Osim toga, razgovarali smo o aktiviranju javnih skladišta, skladišnice kao hartije od vrednosti i mogućnostima poljoprivrednika o raspolaganju svojim proizvodima i nakon predaje u silos - rekao je Kovačić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike