Na Sajmu vina Open Balkan 16-19.novembra 600 izlagača, 450 profesionalnih kupaca

11.11.2023

10:45

0

Sajam je dobio i značajnu promociju u Evropi, što ga čini jednim od vodećih evropskih sajmova vina

Na Sajmu vina Open Balkan 16-19.novembra 600 izlagača, 450 profesionalnih kupaca
Vinska vizija - Copyright Promo

Sajam vina "Wine Vision by Open Balkan" će se održati na Beogradskom sajmu od 16. do 19. novembra. Očekuje se dolazak oko 450 profesionalnih posetilaca iz 48 zemalja, uključujući distributere, uvoznike, veleprodajne i maloprodajne lance, kao i kupce iz HORECA sektora i prodajne agente. Broj izlagača će biti preko 600, od kojih su 310 iz zemalja članica Open Balkana (219 iz Srbije, 66 iz Severne Makedonije, 25 iz Albanije), a ostali iz različitih delova sveta.

Poseban naglasak sajma je na biznis programu i B2B sastancima između proizvođača vina i kupaca, sa preko 3.000 prijavljenih sastanaka, a očekuje se da će ih biti oko 10.000. Sajam je dobio i značajnu promociju u Evropi, što ga čini jednim od vodećih evropskih sajmova vina.

Za sajam će biti korišćeno šest hala, plus dve hale za gastronomiju. Hala 5 će biti domaćin gastronomskog šoua sa kuvarima iz celog sveta, masterklasovima, kuking šouom i takmičenjem kuvara. U Hali 11 biće izložba hrane sa raznim vrstama hrane i začina, posebno iz Balkanskog regiona.

Promo
 

 

U ostalim halama biće predstavljeni vinari, pri čemu će Hala 1 biti posvećena vinima iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije, dok će Hala 4 predstavljati vina iz celog sveta. Takođe, biće organizovana i izložba rakija na galeriji Hale 1.

Osim izložbenog karaktera, sajam će imati i prodajni segment, ali prodaja će biti ograničena na Hali 1A. Prvi dan sajma biće zatvoren za profesionalne kupce i zvanice. Među njima će biti i predstavnici vlada drugih zemalja, koje će dočekati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Promo
 

 

Organizatori sajma imaju ambiciju da ova manifestacija postane tradicionalna i planiraju njeno održavanje u naredne tri godine na Beogradskom sajmu, kao i pripremu za EXPO 2027.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike