Vojvođanskim poljoprivrednicima 181 milion za zaštitu od vremenskih nepogoda!

21.07.2023

12:46

0

Samo ove godine biće subvencionisano oko 100 hektara. Dodeljeno je ukupno 172 subvencije, a ukupna vrednost svih investicija iznosi preko 181 milion dinara

Vojvođanskim poljoprivrednicima 181 milion za zaštitu od vremenskih nepogoda!
kruska pixabay (4) - Copyright Pixabay

Pokrajinska vlada izdvojila je 109 miliona dinara za subvencije vojvođanskim voćarima i vinogradarima za nabavku opreme koja će zasade štititi od vremenskih nepogoda, kao i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voća, vinove loze i hmelja.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladen Petreš istakao je da je izuzetno važno ulagati u zaštitu od vremenskih nepogoda jer su voćarska i vinogradarska proizvodnja visoko intenzivne.

- I ove godine smo nažalost svedoci kako vremenske prilike mogu da budu surove i kako za nekoliko minuta može da bude desetkovan celogodišnji rad i planirani prihod naših poljoprivrednika ukoliko ne postoji adekvatna zaštita. Prepoznajemo značaj i neophodnost ulaganja u zaštitu od vremenskih nepogoda, ulaganja po jedinici površine su vrlo visoka te i najmanji propust može da dovede do milionskih gubitaka - kazao je Petreš.

Naveo je i da se ulaganjima u savremene metode i tehnike kojima se može sprečiti velika šteta obezbeđuje stabilna, sigurna i isplativa proizvodnja.

- Pratimo potrebe poljoprivrednika, a primer je upravo ovaj konkurs kojim se od ove godine osim za opremu za zaštitu od vremenskih nepogoda, dodeljuju i sredstva za nabavku mehanizacije u sektoru voćarstva i vinogradarstva - istakao je on, napominjući da je prvobitno bilo planirano 80 miliona, a biće dodeljeno 109 miliona dinara za ove namene.

Kako je naveo, samo ove godine biće subvencionisano oko 100 hektara. Dodeljeno je ukupno 172 subvencije, a ukupna vrednost svih investicija iznosi preko 181 milion dinara.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike