Kostić ulaže u agrar i hranu 350 miliona evra

02.06.2023

10:30

0

Autor: 24sedam

MK Grupa će u poljoprivredu i proizvodnju hrane u naredne tri godine uložiti veliku svotu novca

Kostić ulaže u agrar i hranu 350 miliona evra
Copyright Profimedia

MK Grupa“, biznismena Miodraga Kostića, je u godini kada obeležava veliki jubilej 40 godina postojanja, najavila nova ulaganja u razvoj svojih divizija koje posluju u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

- Samo u agrar „MK Grupa“ će investirati 350 miliona evra u naredne tri godine, što potvrđuje da kompanija ostaje dosledna svojim počecima i prepoznaje i veruje u potencijal domaćeg agrara“, rekao je Miloš Mijović, direktor „MK Farming divizije“, na konferenciji „Grow Up“, saopštila je kompanija.

Učestvujući na dvodnevnoj regionalnoj agrobiznis konferenciji koja je održana na Kopaoniku, Mijović se osvrnuo i na digitalizaciju u oblasti poljoprivrede, istakavši da je ona prepoznata kao sektor sa visokim potencijalom za dalja unapređenja kroz nove tehnologije.

- Stalno ulaganje u mapiranje zemljišta, varijabilnu setvu i đubrenje, primena precizne mehanizacije i robotike, kao i standardizacija proizvodnje, doveli su do toga da „MK Farming divizija“ ukupno proizvede 250.000 tona ratarskih i povrtarskih useva godišnje. Takođe, ulažemo značajna sredstva u povećanje površina pod sistemima za navodnjavanje, a u ovom trenutku je pod ovim sistemima 70 odsto zemljišta koje obrađujemo - kaže Mijović.

Investicije i primena inovacija dovele su do rasta profitabilnosti od 40 odsto za poslednje dve godine, rekao je direktor i istakao da ostvareni kvalitet i efikasnost proizvodnje omogućavaju i značajan plasman na inostrana tržišta, na ukupno 25 zemalja na tri kontinenta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike