Neće hranu iz epruvete: U zemlji vina i paste samo prirodna hrana

29.03.2023

09:20

0

Italijanska vlada odobrila je nacrt zakona o zabrani upotrebe laboratorijski proizvedene hrane

Neće hranu iz epruvete: U zemlji vina i paste samo prirodna hrana
Pica - Copyright Pixabay

Hrana za ljude ali i za stoku ne može da bude proizvedena u laboratoriji, odlučila je Vlada Italije s ciljem da se zaštite poljoprivredno-prehrambeni proizvodni kompleks i gastronomsko nasleđe, izjavio je italijanski ministar poljoprivrede na konferenciji za novinare.

Ako ovaj nacrt zakona "prođe" u parlamentu, italijanskoj prehrambenoj industriji neće biti dozvoljeno da proizvodi hranu ili hranu za životinje "iz ćelijskih kultura ili tkiva dobijenih od kičmenjaka", a kršenje ovih pravila kažnjavaće se i do 60.000 evra, prenosi Rojters.

- Laboratorijski proizvodi po našem mišljenju ne garantuju kvalitet, blagostanje i zaštitu italijanske kulture i tradicije - rekao je ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida, član desničarske stranke Braća Italije, premijerke Đorđe Meloni.

Nacionalistička vlada premijerke Meloni obavezala se da će zaštititi italijansku gastronomiju i prehrambene proizvode od tehnoloških inovacija koje su proglašene štetnim, kao i da će Ministarstvo poljoprivrede preimenovati u Ministarstvo poljoprivrede i prehrambenog suvereniteta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike