Krkobabić u selima užičkog kraja: Veliko interesovanje za kupovinu seoskih kuća!

22.03.2023

19:43

0

Tokom redovne radne posete Zlatiborskom okrugu ministar Krkobabić se sastao sa gradonačelnicom Užica, Jelenom Raković Radivojević u Gradskoj kući

Krkobabić u selima užičkog kraja: Veliko interesovanje za kupovinu seoskih kuća!
Milan Krkobabić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić, posetio je danas Užice i sela ovoga kraja i istakao da ljudi u ovim selima, kao i gradska uprava pokazju izuzetnu vitalnost, ali i da ga posebno ohrabruje veliko interesovanje za novi konkurs za dodelu sredstava za kupovinu praznih seoskih kuća i spremnost lokalne samouprave da imovinsko - pravni odnosi budu što pre rešeni.

Tokom redovne radne posete Zlatiborskom okrugu ministar Krkobabić se sastao sa gradonačelnicom Užica, Jelenom Raković Radivojević u Gradskoj kući, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o selu.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Gradonačelnica Užica zahvalila je ministru Krkobabiću na poseti i istakla da je Grad Užice korisnik tri od četiri programa Ministarstva za brigu o selu, koji su konkretni, vidljivi na terenu i značajni za svakodnevni život stanovnicima seoskih sredina na teritoriji ovog grada.

- Užička sela sa zadovoljstvom su prihvatila programe Ministarstva za brigu o selu, ali treba istaći i da su se i sami meštani dosta angažovali oko uređenja svojih sela, prethodnih godina kada su organizovani Miholjski susreti sela, a minibus je svakodnevno u upotrebi i prevozi decu školskog uzrasta do grada - rekla je ona i dodala da će lokalna samouprava nastaviti da radi na jačanju i unapređenju života na selu.

Kako se navodi u saopštenju, Krkobabić je nakon sastanka sa gradonačelnicom Užica, zajedno sa korisnicima prevoza, decom i njihovim učiteljima, odvezao minibusem za prevoz seoskog stanovništva kupljenim sredstvima Ministarstva za brigu o selu do Lunovog sela. Dočekali su ga meštani i predsednik ove mesne zajednice, Milovan Milić, koji je zahvalio ministru na poseti i rekao da je manifestacija Miholjski susreti sela, organizovana u ovom selu prošle godine okupila veliki broj ljudi, a organizovana je upravo sredstvima Ministarstva.

Profimedia
 

- Nadamo se da će ovi susreti postati tradicija i da će naše selo dobiti priliku da ponovo bude domaćin - rekao je Milić.

Ministar je posetu nastavio u obližnjem selu Kamenica i posetio porodicu Vasiljević, koja je iz programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom dobila novi dom sa imanjem od 18 ari, u kome će odrastati njihov sin trogodišnji Jovan.

- Živeli smo u zajednici i smetao nam je gradski stil života, pa smo rešili pre godinu i po dana da konkurišemo za seosku kuću i da se osamostalimo na selu, a procedura nije bila komplikovana i lokalna samouprava nam je pomogla, posle samo nekoliko meseci dobili smo pozitivan odgovor - rekao je Ivan Vasiljević, a navodi se u saopštenju.

On kaže da se nijednog trenutka nisu pokajali i da život na selu ima svoje prednosti. "Živimo u miru, tišini, prirodi, voću, a uz savete komšija počeli smo da se bavimo plasteničkom proizvodnjom povrća što nameravamo da usavršimo i proširimo u narednom periodu", istakao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike