Nedimović: Vlada će skinuti zabranu izvoza žitarica

19.07.2022

11:40

0

Poljoprivrednici su tražili i vraćanje iznosa premije za mleko na nivo iz prvog kvartala ove godine

Nedimović: Vlada će skinuti zabranu izvoza žitarica
Branislav Nedimovic, ministar poljoprivrede foto Katarina Mihajlovic 2611 2021 (8) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je danas, nakon sastanka sa predstavnicima Inicijative za opstanak poljporivrednika Srbije, da će vlada na narednoj sednici doneti odluku o slobodnom izvozu žitarica, što je bio glavni zahtev poljoprivrednika.

- Dogovoreno je i o nekim tehničkim stvarima u vezi sa poljoprivrednim kreditima i o odlaganju plaćanja zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta u delovima sa ekstremnom sušom - rekao je Nedimović Tanjugu posle sastanka.

Dodao je da su poljoprivrednici tražili vraćanje iznosa premije za mleko na nivo iz prvog kvartala, ali da ih je zamolio da sačekaju nedelju dana da ta odluka bude razmotrena. Ocenio je kako je sastanak bio konstruktivan i da je odlično to što se o problemima razgovara.

Predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Vukašin Baćina rekao je da su oni tražili premiju za mleko od 15 dinara i da su se složili da sačekaju nedelju dana da sva obećanja ministra budu ispunjena.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike