Novogodišnji karneval za mališane na Trgu republike: Dečje hitove pevaće Leontina, Sergej Ćetković i Tijana Dapčević!

16.12.2021

09:04

0

Autor: 24sedam

Ovogodišnja "Dečja beogradska zima" organizuje se u okviru manifestacija "Beogradska zima" i "Starogradske zime"

Novogodišnji karneval za mališane na Trgu republike: Dečje hitove pevaće Leontina, Sergej Ćetković i Tijana Dapčević!
Trg republike - Copyright Profimedia

Na Trgu republike i u Knez Mihailovoj ulici danas će biti održani Novogodišnji karneval i Dečji novogodišnji koncert, kao centralni događaji manifestacije "Dečja beogradska zima 2022".

Karnevalska povorka, u kojoj će učestvovati deca iz predškolske ustanove "Dečji dani", "Unca, unca bend", Deda Mrazovi i mnogi drugi, krenuće od Delijske česme u Knez Mihailovoj ulici i kretaće se do bine koja će biti postavljena kod fontane ispred Kulturnog centra Beograd.

Nakon toga počeće koncert na kojem će najpoznatije dečje hitove pevati glumci, dečji horovi i muzički izvođači - Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, Ivana Peters, Sergej Ćetković, Svetislav Bule Goncić, Andrija Milošević, Predrag Vuković Peđolino, Hor DKCB, Hor "Čarolija" i "Unca, unca bend".

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako je najavila Leontina Vukomanović, program će zajedno sa njom voditi i jedan Deda Mraz, a deca će imati priliku i da napišu pismo Deda Mrazu i ubace ga u specijalno napravljeno sanduče, koje će biti postavljeno pored jelke u Knez Mihailovoj ulici.

Mališani koji budu poslali pismo mogu očekivati iznenađenje od beogradskog Deda Mraza.

Novogodišnji karavan će do 21. januara obići sve beogradske opštine i prvi put održati 25 koncerata i pozorišnih predstava van centra Beograda, u Obrenovcu, Lazarevcu, Sopotu, Mladenovcu, Surčinu, Grockoj, Barajevu, Čukarici, Rakovici, Zvezdari, Voždovcu, Paliluli i Zemunu.

Pored predstave DKCB "Zbunjeni Deda Mraz", na repertoaru će biti i predstave pozorišta "Pinokio", dok će u muzičkom segmentu karavana učestvovati Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, Ivana Peters i Zoe Kida uz pratnju školskih horova iz beogradskih opština u kojima se program održava.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pored koncerata, pozorišnih predstava, karnevala i kreativnih radionica, DKCB je osmislio i novogodišnju pesmu, za koju je snimljen i muzički spot, a koju izvode Zoe Kida i dečji hor "Čarolija".

Za male umetnike DKCB je osmislio i kreativne radionice koje će se održavati u Muzeju primenjene umetnosti 26. i 30. decembra i 2, 8. i 15. januara.

Deca imati prilike da učestvuju u radionici oslikavanja novogodišnjih ukrasa od gline, porodičnoj radionici izrade novogodišnjih i božićnih čestitki, radionici izrade "kolačića" - ukrasa za jelku od plastelina i testenina, kao i Raspevanoj novogodišnjoj radionici i interaktivnoj predstavi "Ledena zimska magija".

Ovogodišnja "Dečja beogradska zima" organizuje se u okviru manifestacija "Beogradska zima" Gradske uprave grada Beograda i "Starogradske zime" opštine Stari grad.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike