Misterija oko smrti bake Stojanke: Dok institucije ćute, komšije žele da preminulu ženu dostojanstveno sahrane

14.12.2021

18:45

1

U policiji nam je rečeno da ne mogu da nam daju nikakvu zvaničnu izjavu o slučaju, dok nam se iz Centra za socijalni rad, ni nakon više poziva i poslatog mejla s pitanjima, nisu još javili

Misterija oko smrti bake Stojanke: Dok institucije ćute, komšije žele da preminulu ženu dostojanstveno sahrane
baka stojanka pretucena - Copyright Printscreen/Facebook

Smrt bake Stojanke Krnetić (82), koja je živela kao beskućnica u Bloku 45, posle skoro sedam dana i dalje je obavijena velom misterije.

Komšije iz ovog novobeogradskog bloka za 24sedam ističu da se o smrti baka Stojanke i dalje ništa ne zna, te da je poslednja informacija koju imaju da se čekaju rezultati obdukcije.

U policiji nam je rečeno da ne mogu da nam daju nikakvu zvaničnu izjavu o slučaju, dok nam se iz Centra za socijalni rad, ni nakon više poziva i poslatog mejla s pitanjima, nisu još javili.

Printscreen/Facebook
 

Pitanja smo poslali i zemunskoj bolnici, gde je baka Stojanka bila smeštena, ali odgovore do objavljivanja ovog teksta nismo dobili.

Komšinica Bojana rekla je za 24sedam da je primetila tih, ispostaviće se, poslednjih dana u životu Stojanke kako je baka bila vidno mršavija, dezorijentisana i da zbog siline udaraca koje je dobijala nije mogla ni da sedne ni da ustane.

Ipak, ona objašnjava kako je cela ulica znala da baka trpi nasilje, te da se o tome ćutalo, a da ostaje veliko pitanje: Ko je odgovoran za njenu smrt? 

Večni počinak

Printscreen/Facebook
 

S druge strane, Jelena Nestorov, jedan od stanara iz Bloka 45 koji tvrde da je baka preminula posle batina dobijenih na ulici, kao i da je fizički napadnuta jutro pred smrt, kaže za 24sedam da žele da preminuloj ženi obezbede makar dostojanstveni večni počinak.

- Želimo da je sahranimo. Za organizovanje sahrane se prijavio veliki broj građana, te smatramo da je ljudski da je sahranimo, i to uz njenog supruga - navodi Jelena Nestorov.

Komšinica Bojana dodaje da joj je u policiji rečeno da je neophodno da se pronađe neki srodnik baka Stojanke kako bi mogli da je sahrane, jer u suprotnom, kako su joj objasnili, oni nemaju prava da predaju telo nikome drugom osim Centru za socijalni rad.

- Dok je bila živa nisu joj pomogli, a sad bi trebalo da je sahrane negde bez imena - zabrinuto je zaključila naša sagovornica.

Pretučena nasmrt

Kao što je 24sedam i ranije pisao, baka Stojanku je između utorka i srede pretukla grupa nepoznatih ljudi, nakon čega je ona prevezena u bolnicu u Zemunu, gde je i preminula.

Komšinica Jelena Nestorov je tada za naš portal navela da su joj u policiji svojevremeno rekli da jedino sud može da proglasi baka Stojanku za osobu koja mora biti pod nadzorom i da oni ne mogu na silu da je zadrže.

- Kada je dobila batine, tražili su od nje da napiše prijavu kako bi tražili batinaše. Saznala sam od jedne policajke da je čak po službenoj dužnosti poslala pismo socijalnoj službi i ministarstvu, ali nije bilo odgovora. Veliki broj ljudi se trudio da pomogne Stojanki, ali ona dve godine nije posećivala lekare, a stanje joj se stalno pogoršavalo. Plus, stalno su je tukli po glavi - rekla je ranije naša sagovornica.

"Nejasan problem"

Iz Hitne pomoći navode da je smrt bake okarakterisana kao "nejasan problem".

RINA
 

- Primili smo poziv od policije, koja je slučaj baka Stojanke okarakterisala kao nejasan problem. Ne znamo da li je imala povrede, to zna samo koleginica kod koje je primljena. Svi detalji stoje u njenom izveštaju, ali to je poverljiv dokument između nje i pacijenta. Verovatno nije u pitanju teška trauma, jer bismo o tome bili obavešteni, ali ne mora da znači da je to tačno - rekli su u Hitnoj pomoći za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike