Obrt u slučaju bake Stojanke: Niko je nije pretukao, preminula usled loših uslova za život!?

10.12.2021

21:36

0

O slučaju baka Stojanke oglasio se i Centar za socijalni rad Beograd, mesno nadležno Odeljenje Novi Beograd

Obrt u slučaju bake Stojanke: Niko je nije pretukao, preminula usled loših uslova za život!?
baka stojanka blok 45 face (1a) - Copyright Printscreen/Facebook

Tragedija koja se dogodila u bloku 45 potresla je javnost, odmah nakon informacije da je baka Stojanka koju su poznavali maltene svi žitelji ovog novobeogradskog naselja, preminula od povreda zadobijenih nakon prebijanja.

Prema informacijama dan kasnije, ova žena je preminula usled loših uslova za život, jer su navodno analize pokazale da nije imala povreda u skorije vreme.

Pojedini žitelji kažu da je često bivala napadnuta u centru bloka, te da je prijavljeno pre nekoliko dana da je pretučena.

Prava istina će se doznati vrlo uskoro, ali to ne menja činjenicu da je preminula u teškim mukama.

O slučaju baka Stojanke oglasio se i Centar za socijalni rad Beograd, mesno nadležno Odeljenje Novi Beograd.

Printscreen/Facebook
 

- Stručni radnici su u prethodnom periodu svakodnevno izlazili na teren i intezivno radili na rešavanju problema zbrinjavanja navedene osobe. S obzirom na to da je za pružanje bilo koje vrste pomoći i podrške potreban pristanak korisnika, S. K. je odbijala svaki vid saradnje, pomoći, pokušaja zbrinjavanja i intervencije stručnih radnika, ali i saradnju sa predstavnicima zdravstvenih ustanova, policije, komunalne milicije sa kojim je centar bio u svakodnevnom kontaktu i često u zajedničkim intervencijama u cilju podrške navedenom licu - ističu u Centru.

Kako dodaju, imajući u vidu višegodišnji način života, godine starosti, brojne zdravstvene probleme, baki je prvenstveno bila potrebna zdravstvena zaštita.

- U prethodnom periodu S. K. je više puta zbrinjavana i ustanovu u zdravstvene zaštite, ali je istu bez saglasnosti i znanja lekara svaki put napuštala. Poslednji put je zajedničkom intervencijom policije, hitne pomoći i centra za socijalni rad zbrinuta u zdravstvenu ustanovu ove nedelje, gde je i preminula - kažu iz Centra.

Ona, ističu, nije bila korisnik novčane socijalne pomoći jer je raspolagala porodičnom penzijom i imala je stan.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike