Poslednji snimak baka Stojanke: Podlivi po glavi i krv na nogama! Umrla je posle nekoliko sati zbog batina na ulici (VIDEO)

11.12.2021

19:00

3

Komšinica Jelena Nestorov je za 24sedam potvrdila da je baka Stojanka imala svoj stan, ali da se plašila zatvorenog prostora jer je, kako je tvrdila, bila napadnuta u njemu

Poslednji snimak baka Stojanke: Podlivi po glavi i krv na nogama! Umrla je posle nekoliko sati zbog batina na ulici (VIDEO)
264894075_505074483961788_1356232928064806151_n - Copyright Privatna arhiva

"Baka Stojanka Krnetić (82) imala je vidne posledice batina koje je danima trpela, a što se vidi i na snimku koji je snimljen nekoliko sati pre nego što će biti odvedena u bolnicu gde je preminula."

Ovo je za 24sedam potvrdila i komšinica Jelena Nestorov, koja je poslednjih meseci donosila hranu i odeću baki, a povremeno je snimala kako bi imala dokumentovane dokaze o njenom stanju. 

Nestorov je za naš portal rekla da je snimak koji je objavila i na društvenim mrežama, poslednji zapis baka Stojanke nakon što je u ranim jutarnjim časovima dobila batine.

- To je poslednji snimak nekoliko sati pred smrt. Vidite kako joj je razbijena glava i deformisano lice od hematoma. Nije mogla da ustane. Sem krvi na glavi, džemper joj je bio sav krvav, imala je otvorenu ranu na stomaku sa strane kao i svežu krv na levoj nozi - ispričala je Jelena.  

Ona je potvrdila da je baka Stojanka imala svoj stan, ali da se plašila zatvorenog prostora jer je, kako je tvrdila, bila napadnuta u njemu.  

Takođe, Nestorov je početkom novembra snimila izjavu baka Stojanke kada je, kako kaže, starica još uvek mogla normalno da komunicira.

Privatna arhiva
 

- Devet sati uveče je, osam stepeni je, a u toku noći će biti dva stepena. Ova baka, u Bloku 45, koja ima stan, napolju je i dalje. Nikoga ne zanima, smatram da nije u redu da čovek, posebno stara žena, bude na ulicu. Ovaj grad je metropola, mora da se nađe način da joj se pomogne. Ova situacija nije loša samo za nju, već i za decu, jer prolaze pored nje svaki dan i vide da je napolju, da nešto nije u redu s njom, da joj je hladno i oni uče da prema starim budu bezosećajni. I roditelji te dece će biti jednog dana stari, ali će im u podsvesti ostati kako prema starima trebaju da se ponašaju - rekla je ona. 

Naša sagovornica je u drugim video-zapisima tvrdila kako je Stojanki "neki siledžija provalio u stan kada je spavala, pretukao je i izbacio je napolje".

Printscreen/Google Maps
 

Podsetimo, baka Stojanka je preminula u četvrtak u zemunskoj bolnici, nakon što ju je prethodno grupa nepoznatih mladića pretukla u Bloku 45. 

U Centru za socijalni rad su rekli da je baka baka više puta zbrinjavana i u ustanovu zdravstvene zaštite, kao i da je istu, kako kažu,  bez saglasnosti i znanja lekara svaki put napuštala.

- Poslednji put je zajedničkom intervencijom policije, Hitne pomoći i Centra za socijalni rad zbrinuta u zdravstvenu ustanovu ove nedelje, gde je i preminula - zaključili su iz ove ustanove. 

Stojanka nije bila korisnik novčane socijalne pomoći, jer je raspolagala porodičnom penzijom i imala je stan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike