Dve strane jedne priče: Beograđani se žale na loše autobuse, a u GSP-u uveravaju u suprotno (FOTO)

10.12.2021

08:15

0

Beograđani sve češće objavljuju fotografije i video-snimke iz javnog gradskog prevoza na kojima su obično prikazani njegovi nedostaci

Dve strane jedne priče: Beograđani se žale na loše autobuse, a u GSP-u uveravaju u suprotno (FOTO)
Copyright Foto 24sedam/Katarina Mihajlović

Na društvenim mrežama Beograđani sve češće objavljuju fotografije i video-snimke iz javnog gradskog prevoza na kojima su obično prikazani njegovi nedostaci, u vidu rupa u podu ili polomljenih šipki za držanje.

Tako je jedan sugrađanka na Tviteru objavila fotografiju autobusa koji saobraća na liniji 307 i istakla da se vozilo dimilo u zadnjem delu. 

- Ne može da se diše, putnici su otvorili prozor. Vozač je izvozio celu trasu, bez obzira na to - dodala je ona. 

 

 

Ništa bolju situaciju zabeležio je jedan građanin na liniji 302. 

- Treća vrata se ne zatvaraju do kraja, hladan vazduh, sneg ili kiša ulaze unutra. Takođe, sedište iza trećih vrata je rasklimano potpuno, iščupaće se kad neko sedne, a autobus prikoči - rekao je on.

 

 

Nažalost, ovo nije prvi ni poslednji slučaj loših gradskih autobusa na beogradskim ulicama, zbog čega se mnogi sugrađani pitaju kako je uopšte moguće da takvi autobusi prođu tehnički pregled i izađu iz voznog parka.

Printscreen/Instagram/Moj Beograd
 

Kako s druge strane objašnjavaju u JKP "GSP Beograd", sva vozila na kojima je uočen bilo kakav problem s podnom oblogom (podolitom) isključena su iz daljeg saobraćaja.

- Garancija na šasiju vozila je 12 godina, te je u skladu sa tim i vek trajanja minimum 15 godina. Takođe, sva vozila prolaze redovan tehnički pregled na svakih šest meseci - rekli su za 24sedam u ovom komunalnom preduzeću.

Printscreen/Instagram/Moj Beograd
 

Na pitanje na koji vremenski period GSP nabavlja nova vozila, oni su odgovorili da je svake godine neophodno obnoviti vozni park sa minimum 10 odsto inventarskog broja vozila.

- U slučaju GSP-a, potrebno je nabaviti minimalno 80-90 vozila svake godine, dok vozni park našeg preduzeća trenutno raspolaže sa 838 vozila - zaključili su oni.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Podsetimo, na društvenim mrežama se nedavno pojavio video-snimak iz autobusa koji saobraća na liniji 70, a na kojem se vidi u kakvom se raspadnutom stanju nalaze vozila koja prevoze putnike u Beogradu. 

Na snimku se vidi da je uz sedišta koja se nalaze kod vrata pukao pod autobusa, te da se praktično ispod nogu putnika vidi put. 

Iz GSP-a su za 24sedam rekli da je to vozilo tehnički pregled prošlo u junu. 

- S obzirom na to da je vozilo iz 2003. godine, predviđeno je da se sledeće godine trajno povuče iz saobraćaja sa dolaskom novih vozila na komprimovani gas - naveli su iz ovog komunalnog preduzeća.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike