Vožnja u gradskom prevozu sa pogledom na asfalt: Kakvi autobusi svakodnevno prevoze Beograđane? (VIDEO)

18.11.2021

18:30

0

Pored rupa u vozilima, sugrađani su se susretali i sa iscepanim "harmonikama", odvaljenim sedištima, polomljenim šipkama...

Vožnja u gradskom prevozu sa pogledom na asfalt: Kakvi autobusi svakodnevno prevoze Beograđane? (VIDEO)
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Nije redak slučaj da Beograđani od kuće do posla svakodnevno putuju raspadnutim autobusima, u kojima se ili nalazi rupa u podu ili nedostaje šipka za držanje, zbog čega se mnogi sugrađani pitaju kako je uopšte moguće da jedan takav autobus prođe tehnički pregled i izađe iz voznog parka. 

Na društvenim mrežama nedavno se pojavio video-snimak iz autobusa koji saobraća na liniji 70, a na kojem se vidi u kakvom se raspadnutom stanju nalaze vozila koja prevoze putnike u Beogradu. 

Na snimku se vidi da je uz sedišta koja se nalaze kod vrata pukao pod autobusa, te da se praktično ispod nogu putnika vidi put. 

Nažalost, ovo nije usamljen slučaj raspadnutih autobusa koji svakodnevno prevoze putnike i time ugrožavaju bezbednost samih građana, vozača, ali i drugih učesnika u saobraćaju.

Tako su se pre nekoliko godina građani koji svakodnevno na posao idu linijom 706, koja saobraća od Batajnice do Zelenog venca, vozili autobusom koji je u patosu imao ogromnu rupu između sedišta i drugih vrata. 

Tada su u GSP-u dali saopštenje da je sporni poklopac neko od putnika zlonamerno sklonio. Ipak, i dalje je ostalo nejasno zašto je dozvoljen ovakav nemar - kako vozača, tako i samog preduzeća - koji je opasan po bezbednost putnika. 

Slična situacija je zabeležena i na liniji 32, koja saobraća od Vukovog spomenika do Višnjice, a gde je velika rupa uočena iznad zadnjeg točka, između dva reda sedišta.

Pored rupa u vozilima, sugrađani su se susretali i sa iscepanim "harmonikama", odvaljenim sedištima, polomljenim šipkama i iščupanim ručnim držačima.

Reporteri 24sedam pitali su JKP "GSP Beograd" kako je moguće da vozila u raspadnutom stanju prođu tehnički pregled i izađu na beogradske ulice, kao i na koliko se obavljaju tehnički pregledi, međutim, do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo dobili.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike